Osvojili smo Trst (opet) :)

trst2018 25.09.2018. Autor: Sara

Oko 10 sati Jurica, Pufa i ja krenuli smo iz Pazina za Trst na penjački maraton u penjačkoj dvorani Gravita Zero Trieste. Išli smo tamo jer je bilo predviđeno ružno vrijeme, ali je na kraju ipak bilo lijepo vrijeme. Nisam požalila što sam ipak izabrala Trst.

Bilo je 80 smjerova i 5 sati penjanja. Krenuli smo od lakših smjerova pa prema težima. Najlakši su bili u bijeloj boji pa su bili žuti i plavi i onda zeleni, crveni i jedan jako težak crni. Za nas cure su se bodovali od žutog na dalje, a za dečke od plavog na dalje. Smjerovi su mi bili zabavni i sviđali su mi se.

Opširnije...

Penjačka sezona

sara 10.5.2018. Autor: Sara Lanča

Ok, nakon 14-eg natjecanja ove godine odlučila san da to napišem i točka. Jer već san trebala napisat poslije PH-a u boulderu kad san si uzela tjedan dana pauze jer mi je bilo svega preko glave toliko natjecanja u četiri mjeseca i još treninzi tri puta tjedno i tu i tamo još koje penjanje vani.

Sad da počnem od nove godine pa po redu kako su išla natjecanja: ok to prvo baš i ni natjecanje ali moram se pohvalit na svojem prvom 7a smjeru koji san ispenjala na skijanju u Brunicu u Italiji. Prvo natjecanje mi je bio BLIK za velike u Puli u Spk OnSight-u i bilo mi je malo teško ali ipak to je BLIK za velike, a ja san još mala. Sljedeće mi je natjecanje bilo je dio NLP lige a održavalo se u Kopru(valjda, nisam sigurna ako je bilo još ča između). Bilo je puno smjerova i sam si si pisao bodove kao i na BLIK-u za velike. Smjerovi su bili nešto teži jer je natjecanje bilo predviđeno za malo starije, iskusnije i jače penjače makar je bilo i nekoliko mojih vršnjaka. Onda je slijedi opet BLIK za velike, ali ovaj put je bi u Spk Muntravo na novoj ploči. Smjerovi nisu bili toliko teški kao na drugim BLIK-ovima i ispenjala san ih taman dovoljno da zauzmem drugo mjesto iza trenutno za mene nedostižne Jasne (ali ima vremena ja sam mlađa, neiskusnija, a vjerojatno i slabija od nje, ali to će doći s vremenom).

Opširnije...

Da se i mamu čuje ;)

margo7m 12.01.2018. Autor: Enna

Eee da, 2017. bila je mnogo uspješna, evo i moje priče… Sve je započelo u siječnju na Siciliji. Tamo sam naime obilježila svoje penjanje sa novogodišnjim 7a-om iz drugog pokušaja. To i nije neka prestrašna ocjena za mene ako se tome ne pridoda minijaturna Margo, koja je tada već 2 mjeseca veselo hopsala u mom trbuhu, i sve ostale blagodati trudnoće koje su me ovog puta zadesile.

Povratak kući za mene je značio samo jedno, penjanje na topaka i pokušaj uživat u lakšim smjerovima. U novonastaloj situaciji nisam se odmah snašla prvenstveno jer su dvije glave u jednom tijelu prava zbrka. Jedna želi brže, više i jače, a druga polako, uživaj i ne pretjeruj. I tako smo se nas dvije nekako dogovarale iz dana u dan punih 7 i pol mjeseci kada je naša zajednička težina postala previše za jedan plavi palac.

Opširnije...

Smogovci napadaju Split

ph1 01.12.2017. Autor: Lucija

Petak navečer, mladi Hiperaktivci, a i oni malo stariji, krenuli su prema Splitu, odnosno PC-u Marulianus kako bi pokazali svoje penjačke sposobnosti. Putem su prkosili buri, ni jedanput zalutali i stigli u apartman živi i zdravi, puni volje za spavanjem i u iščekivanju sutrašnjeg dana.

Kao svaka složna ekipa i mi smo imali individualne zadatke – Jurica je bi odgovoran za fiziku, Lucija je otvorila dvodnevni frizeraj, Gogo je bi „mali od điri i praveg puta“, Pufa u ulozi glavnog komentatora i zabavljača, Marta se je samo smijala cijelo vrijeme (valjda je zato tako dobro prošla?), Sara je pokušala igrat ulogu mirne i povučene djevojčice (iako na tome treba poradit), a Lara je zahuktalu atmosferu ove vesele družine držala pod kontrolom :).

Opširnije...

Moji prvi boulder jam

boulderjam2

11.11.2017. Autor: Sara Lanča

Za one koji ne znaju boulder jam je vrsta natjecanja di nema sudaca, sam si upisuješ koji si smjer popenja i ima više smjerova nego na običnen natjecaju. Moji prvi boulder jam je bia u Kopru.

Došli smo tamo oko 9:15 obavili prijave uzeli majcu i ostale poklone od sponora tj. karte, torbu, besplatnu marendu i dva bona za piće u obližnjem kafiću, a najbolje je što nije bilo kotizacije.

Kad sam ušla u dvoranu začudila san se kako je velika i lijepa. Počela san se zagrijavat i nakon toga malo penjuckanja po stjeni za zagrijavanje. 

Opširnije...

Ortler

Ortler1

31.10.2017. Autor: Saša

Dugo nisan bija nigder vrijedno spomena, a Ortler je već dugo prisutan u mojim mislima. Ferije su se potrefile taman u stabilnijem dijelu desetog mjeseca (čitaj: sunce je). Nakon Biokova i Glavno da se klajmba, u pon 09.10., ja i Martin Glavić (Buzet) se u 13 sati nalazimo u Lupoglavu i šibamo za Alpe. Destinacija Južni Tirol, gradić Solden ili Solda (1840 mnv), poznat po ljepim skijalištima, Messnerovom muzeju i Ortleru kao najvišem vrhu regije.

Opširnije...

Moj doživljaj iz Arco junior rock-a

ekipahr 10.09.2017. Autor: Sara Lanča

Srijeda

Krenuli smo u srijedu ujutro, negdje oko 9,30. Kombi Hrvatskog planinarskog saveza je iz Zagreba krenuo oko 8 i trebali su me pokupiti u Trstu. Kad sam se napokon ukrcala u kombi sa Hanom Sambolić, Karlom Zrinski, Larom Kmoch koje su iz Zagreba i voditeljima Lukom i Anamarijom iz Splita, onda je počela zabava :). Prebacivali smo se po sjedalima, pričali smo o svemu i svačemu i naravno radili gluposti.

Kad smo stigli u kamp počeli smo sastavljati prvo najveći šator. Baš kad smo ga rastegli stigli su Lucija Brkić i Niko Rimac s Lucinim tatom pa smo ga počeli sastavljat svi skupa. Sastavljali smo ga dosta dugo jer je Luka nešto krivo namjestio i onda nam je trebalo malo više. Poslije toga smo sastavili još tri mala šatora za nas djecu. Negdje popodne su stigli Lovre Čujić, njegova sestra Petra i male Mara i Kata Matutinović iz Splita. Sastavili su svoje šatore i onda smo svi skupa išli u grad na večeru.

Opširnije...

Trst je naš

trst2017 05.05.2016. Autor: Pufa

Kada spojite dobro poznatu Blik ekipu i subotnje natjecanje u Trstu - rezlutata mora biti. Auto su napunili sljedeći asevi: Gianni Vretenar (ofišal prevoditelj), Marina Jašić (organizacija), Luka Finderle (muscle) i Pufa (na nagovor Marine :)), naravno ostavili smo i nešto mjesta u autu za nagrade. We are on the road, many miles to go...

Opširnije...

Starec in morje

Starac in morje1 14.12.2016. Autor: Gogo (Tenaya, Iglu sport)

Nakon dugog niza godina evo došlo je vrijeme i za starca. Dugo smo se družili, počevši još od davnih dana kada je Starac još bi projekt. Frenki i ja smo jedno vrijeme nadobudno isprobavali gibove da uspijemo ča povezat, ali kako vrijeme prolazi tako i napredujemo fizički i psihički :). Prije je sve bilo na granici mogućeg, ali je pretezalo na nemoguće. Slagalica se polako slagala kroz godine i nakon samo par mjeseci od Grinte, stiže na popis i moj drugi 8c.

Opširnije...

WOW - PH Split

gogo PHb 11.12.2016. Autor: Petar

Petak, 15:00 je sati i ekipa spremno kreće prema odredištu, Split, odnosno na Prvenstvo Hrvatske u boulderingu.
Sastav ekipe je sljedeći: Goran "Gogo" Matika (čovjek sa kilometrima iskustva stjene iza sebe, i vozač za naš mali izlet), Teo Legović, Luka "Fifi" Finderle, Petar "Pufa" Gojtanić (odnosno ja)  te Jurica Vuković, Vito Ukotić, Luka "Lada" Ladavac, Lara Kužić i Sara Lanča od mladih nada. U novom gradskom kombiju letimo cestom ostavljajući iza sebe dragu nam Istru. Stižemo u Split u više nego pristojno vrijeme te leganini dočekujemo san, a jutro i prvenstvo sa nestrpljenjem.

Novi je dan. Nakon doručka mlade nade se hvataju školskih udžbenika jer bez petica nema ni penjanja.

Opširnije...

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5