Penjačka sezona

sara 10.5.2018. Autor: Sara Lanča

Ok, nakon 14-eg natjecanja ove godine odlučila san da to napišem i točka. Jer već san trebala napisat poslije PH-a u boulderu kad san si uzela tjedan dana pauze jer mi je bilo svega preko glave toliko natjecanja u četiri mjeseca i još treninzi tri puta tjedno i tu i tamo još koje penjanje vani.

Sad da počnem od nove godine pa po redu kako su išla natjecanja: ok to prvo baš i ni natjecanje ali moram se pohvalit na svojem prvom 7a smjeru koji san ispenjala na skijanju u Brunicu u Italiji. Prvo natjecanje mi je bio BLIK za velike u Puli u Spk OnSight-u i bilo mi je malo teško ali ipak to je BLIK za velike, a ja san još mala. Sljedeće mi je natjecanje bilo je dio NLP lige a održavalo se u Kopru(valjda, nisam sigurna ako je bilo još ča između). Bilo je puno smjerova i sam si si pisao bodove kao i na BLIK-u za velike. Smjerovi su bili nešto teži jer je natjecanje bilo predviđeno za malo starije, iskusnije i jače penjače makar je bilo i nekoliko mojih vršnjaka. Onda je slijedi opet BLIK za velike, ali ovaj put je bi u Spk Muntravo na novoj ploči. Smjerovi nisu bili toliko teški kao na drugim BLIK-ovima i ispenjala san ih taman dovoljno da zauzmem drugo mjesto iza trenutno za mene nedostižne Jasne (ali ima vremena ja sam mlađa, neiskusnija, a vjerojatno i slabija od nje, ali to će doći s vremenom).

 

Sad je poče mali BLIK prvo u Pazinu di san rasturila sa 10T/11 u možda 20 minuta. Poslije tega mi još ni bilo dosta pa san penjala sa starijim kadetima izvan konkurencije di ni sve bilo baš toliko jednostavno ali san svejedno ispenjala sve i da nisam izvan konkurencije bila bin prva. Tjedan dana poslije bi je oped mali BLIK ali u Puli tamo je bila slična situacija opet 10T/11 i opet penjem sa starijom kategorijom i tamo sve ispenjem.

Nakon tjedan dana opet imam natjecanje, ali ovaj put u Austriji u Klagenfurtu. To mi je jedna od boljih dvorana u kojima san bila, a ča se tiče smjerova bili su super i baš su me podsjećali na one sa svjetskog prvenstva samo su ipak bili lakši. Bilo je svega od skokova do navlačenja po krimpićima i smjerova na ravnotežu.

Napokon je stigla Radovljica i s njom moje prvo „jače“ natjecanje u novoj kategoriji. Za moja očekivanja dobro sam se plasirala, ali i smjerovi su bili dosta teški. Slijedilo je finale malog BLIK-a. Situacija je bila gotovo ista kao i na prethodna dva BLIK-a. na malen BLIK-u bila san sve ukupno 1. s tri 1. mjesta. Pošto je bio kraj dječjeg BLIK-a to je značilo da će uskoro završiti nešto duža BLIK sezona za starije i onda smo se družili s ekipom u Roču gdje sam završila 3. i sve ukupno 4. i sretna sam tim rezultatom jer ipak mi je ovo prva sezona da sam se probala natjecati u seniorima. Onda došao je na red i Zagreb u kojem nisam bila od 12. mjeseca, a ča se tiče natjecanja od prošlog PH-a, to znači lito dan. Tamo je taj vikend bio IRCC došla san 16. Ali moglo je bit i bolje.
Sljedeći mi je vikend hvala Bogu bio slobodan, ali to vjerojatno samo zato jer je bi Uskrs. Bio mi je to prvi slobodan vikend u više od dva mjeseca.

Jedva san čekala da dođe i taj vikend tj. PH. Rezultat i ni bi baš kako san očekivala, a i moje penjanje ni bilo baš nešto, ali za boulder PH bit će još jedna prilika. Na kombinaciji koja se uvela tek ove godine i održat će se u 11. mjesecu. To neće bit baš to, ali tamo ću se valjda bolje iskazati. I zadnje natjecanje koje ću sad napisat i na kojem san bila je moje prvo lead natjecanje u novoj kategoriji (u kojoj smo počeli ukopčavat) u Tarvisiu na IRCCU-u rezultat i nije bio baš najbolji, ali ja sam sretna.

To bi bilo to od mene za sad. Možda ću pisat izvještaj PH Speed.

Hvala tati koji me vozio svuda i trpio me.

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5