Mali BLIK... ...Larinim očima

lara

 30.03.2015. Autor: Lara

Sretna sam što sam jučer sudjelovala na Malom BLIK-u u Roču. Dvorana u kojoj sam penjala jako mi se svidjela. Voljela bih kad bi i mi u Pazinu imali novu sličnu dvoranu. Domaćini su se posebno potrudili oko organizacije natjecanja. Pripremili su za nas puno voća, kolača i pića te majice za sve natjecatelje.

Iz Pazina nas je došlo 5 cicibana, 3 cicibanke i 3 kadetkinje. Došli su i naši treneri Goran i Pufa. Jedva smo čekali da nakon zagrijavanja počne natjecanje u kategoriji cicibana (2004.-2007.). Rekli su nam da imamo 60 minuta za otpenjati 15 smjerova.

Ja sam se bojala da mi sat vremena neće biti dovoljno, pa sam krenula od težih smjerova, jer je tamo bila manja gužva. Nisam se trebala bojati jer sam na kraju svih 15 smjerova uspjela otpenjati u 45 minuta. Bila sam jedina cicibanka kojoj je pošlo za rukom i nogom otpenjati sve smjerove. Popela sam 13 smjerova iz prvog, a 2 smjera iz drugog pokušaja. Puno mi je značila podrška publike i prijatelja iz Hiperaktiva. Moja publika bile su moje 3 sestre, sestrina prijateljica, mama, teta i bratić Samuel, ali mnogi su me iz publike bodrili, kao i moji treneri i prijatelji iz kluba. I ja sam bodrila njih. Čak smo si i pomagali. Jurica mi se požalio da ne zna kako bi otpenjao 14. smjer, pa sam mu ja objasnila kako sam ga ja otpenjala. Bilo mi je jako drago što ga je na kraju i on uspio otpenjati i tako postao jedini ciciban koji je otpenjao svih 15 smjerova. I on je meni objasnio kako je otpenjao 12. smjer, gdje sam ja imala problema s ulazom.

Čestitam svim članovima Hiperaktiva koji su na natjecanju dali sve od sebe, a posebno Sari, Jurici i Antoniu, koji su uz mene uspjeli doći do postolja. Među cicibanima Jurica je bio prvi, a Antonio drugi. Iako sam ja uspjela otpenjati sve smjerove, a Sara ih je otpenjala 14, u ukupnom poretku ona je osvojila 1. mjesto, jer sam ja BLIK u Pazinu propustila zbog bolesti. Ipak, dobile smo jednake nagrade, a to su besplatna vožnja ZIP LINE-om preko Pazinske jame i kamene medalje na kojima glagoljicom piše BLIK.

Kad sam bila na postolju bila sam jako uzbuđena, a kad sam zavirila u koverticu nisam mogla vjerovati svojim očima – dobila sam upravo ono o čemu sam dugo maštala! Više neću morati mami dosađivati pitanjima kad ćemo napokon ići na ZIP line.

Posebno mi je drago što sam, budući da sam bez problema uspjela otpenjati svih 15 smjerova, dobila priliku isprobati i teže smjerove koje su nakon cicibanskog dijela penjali kadeti (2000.-2003.). Tu nije bila velika gužva, jer su bila samo tri kadeta (Hiperaktivaca tu nažalost nije bilo) i 4 kadetkinje (iz Hiperaktiva tu su bile Martica, Lena i Martina). Ja sam penjala van konkurencije (jer sam rođena 2005.), ali zadovoljna sam onim što sam postigla.

Martica koja je očekivano bila prva uspjela je otpenjati 14 smjerova (samo jedan nije uspela!) i to sve iz prvog pokušaja! Sara (iz Onsighta) koja je osvojila 2. mjesto, Lena i ja uspjele smo otpenjati 12 smjerova, a Martina 9. Ipak Martina je u ukupnom poretku osvojila 3. mjesto jer je Lena propustila BLIK u Puli. I Hiperaktivci koji nisu završili na postolju zaslužuju sve čestitke. Neki od njih su počeli penjati tek ove školske godine i ovo im je bilo prvo penjačko natjecanje na kojem su sudjelovali.

Ovo su rezultati ostalih Hiperaktivaca:

Ramona – 5. od 7 cura (u ukupnom poretku 10. od 15)
Luka – 4. od 10 dječaka (ukupno 5. od 18)
David – 5. (ukupno 4.)
i Paolo – 6. (ukupno 12.)

...i galerija slika...

Na kraju bih samo još željela reći da pobjeda nije najvažnija. Važno je sudjelovati, družiti se i uživati u penjanju :).

(Lara Kužić, 9 godina)

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5