Moj doživljaj iz Arco junior rock-a

ekipahr 10.09.2017. Autor: Sara Lanča

Srijeda

Krenuli smo u srijedu ujutro, negdje oko 9,30. Kombi Hrvatskog planinarskog saveza je iz Zagreba krenuo oko 8 i trebali su me pokupiti u Trstu. Kad sam se napokon ukrcala u kombi sa Hanom Sambolić, Karlom Zrinski, Larom Kmoch koje su iz Zagreba i voditeljima Lukom i Anamarijom iz Splita, onda je počela zabava :). Prebacivali smo se po sjedalima, pričali smo o svemu i svačemu i naravno radili gluposti.

Kad smo stigli u kamp počeli smo sastavljati prvo najveći šator. Baš kad smo ga rastegli stigli su Lucija Brkić i Niko Rimac s Lucinim tatom pa smo ga počeli sastavljat svi skupa. Sastavljali smo ga dosta dugo jer je Luka nešto krivo namjestio i onda nam je trebalo malo više. Poslije toga smo sastavili još tri mala šatora za nas djecu. Negdje popodne su stigli Lovre Čujić, njegova sestra Petra i male Mara i Kata Matutinović iz Splita. Sastavili su svoje šatore i onda smo svi skupa išli u grad na večeru.

U gradu je doslovce svaka druga trgovina na bilo koji način povezana sa penjanjem i tako smo malo gledali izloge jer su sve trgovine bile zatvorene. Onda smo mi djeca, Anamarija i mame išli sjest u park dok su tate išli po pizzu. Kad smo pojeli još smo se malo prošetali i vratili nazad u kamp, malo popričali vani,a onda smo Karla, Lara i ja išle u šator i još pričale dok nismo zaspale.

kombi

Četvrtak
Kao trebali smo bit ispred stijene u 10 da bi se na kraju ispostavilo da je moja kategorija tek u 6 popodne. I onda smo tamo bili cijeli dan. Kad je došlo negdje 5 sati, išli smo se zagrijavati i malo penjali po stijeni za zagrijavanje. Na boulder natjecanju sam ispenjala sve smjerove ali ipak nisam zadovoljna jer ja mislim da sam to mogla i bolje. Smjerovi su mi bili dosta lagani, ali mi je bez veze što sam na jednom smjeru uspjela napravit zonu tek iz trećeg pokušaja i onda pala na topu, pa sam na kraju napravil top tek iz četvrte i to jedva. Ipak sam na kraju jedina iz Hrvatske koja je popela sve smjerove.

massone Petak
Petak ujutro smo se odmah rano išli kupat na bazen u kampu. Poslije smo išli u grad po trgovinama i malo se zezali, a nakon toga smo išli ispod stijene gledat seniore kako penju. Onda smo išli ručati, a popodne smo išli penjat na pravu stijenu u Massone. Nije mi se sviđalo jer je sve bilo izlizano. Ali što se tiče penjanja je bilo dobro ali htjela sam probati više od dva smijera. Kad smo se vratili u kamp napravili smo roštilj i došlo je dvoje natjecatelja iz Pule i Hana koja nije spavala s nama u kampu. Tako smo se zezali i pričali do kasno navečer. Lucija i ja smo se vozile na njezinim biciklima po cijelom kampu, Niko je nešto čitao ispred šatora u autu, odrasli su pričali, a druga djeca su se igrala u nekom mini parku.

Subota
Išli smo u grad ujutro i onda smo se išli kupat na Lago di Garda gdje smo se našli sa Puležanima. Na jezeru smo išli na neku platformu za skakanje i gurali smo jedni druge sa nje. A najsmješnije je bilo kad smo svi pokušavali bacit Luku sa toga (ukratko: nemoguća misija). Onda sam mu se došuljala s leđa i gurnula ga u vodu dok je on baš pričao s nekim, ali onda je on mene povukao u vodu i kad sam se vratila gore gurnuo me je nazad u vodu. Lovre me uspio bacit u vodu najviše puta, ali sam mu se osvetila. Poslije smo Karla, Deni, Jana i ja išli u rijeku močit noge. Poslije toga smo išli na ručak i onda smo išli gledat seniore. Malo smo gledali i poslije toga smo Karla, Lara, Petra, Lovre i ja išli pješke u kamp kupat se u bazenu. Morali smo za nazad nosit svatko po dvije stolice da gledamo duel ali na kraju je bilo jako hladno i padala je kiša pa smo se vratili u kamp i išli na pizzu. Lari je došla neka prijateljica koja tamo blizu živi pa su sve cure osim mene i Lucije bile sa njom a Lucija i ja smo se malo šetale i pričale, Niko se zatvorio u šator, a odrasli su bili vani i pričali i onda su se Anamarija i mama od Petre i Lovre vratile da pospreme.

Nedjelja
U nedjelju smo se morali rano probudit da bismo se stigli spremit za povratak kući. Prvo smo složili vreće za spavanje i onda raspuhali madrace pospremili sve u torbe i išli doručkovat. Morali smo u 9 bit ispod stijene pa smo mi natjecatelji išli kombijem odmah u 9, a roditelji su ostali složit sve šatore jer mi nismo stigli prije nego što smo krenuli. Kad smo došli smo malo gledali smjerove i onda su došli Karlini i moji roditelji koji su došli večer prije. Onda smo se smjestili na neku deku i nešto poslije su došli i ostali sa stolicama jer smo trebali penjat u 10, a na kraju smo penjali u 13,30.

Mi djeca smo kao i obično radili gluposti, a odrasli su kao i obično pričali.

Na leadu sam došla prosječno dobro, ali tek kad sam se spustila dole sam se sjetila način kako to proći, pa mi je malo glupo što se to nisam sjetila gore na stijeni i mogla sam imati puno bolji plasman. I malo mi je čudno što nismo imali dva smjera nego samo jedan.

Na speedu sam prvi pokušaj imala ok vrijeme ali nisam uspjela dovoljno jako lupiti po senzoru i onda sam pomislila „ok nisam jedina to se i drugima dešava“, ali onda sam krenula drugi put i drugi put sam preslabo lupila i nisam baš cijelim dlanom pa kad sam se spustila mislila sam da je to to jer smo valjda imali samo dva pokušaja, ali onda mi je dole sudac rekao da se malo odmorim i da dođem pokušat ponovo za pet minuta jer očito mu se svidjela jer dobro pričam Talijanski ili možda neki drugi razlog pa mi je dao još jednu šansu. Kad sam se vratila odmah me se sjetio makar je prošlo petnaest minuta i onda sam napokon uspjela. Kad sam se spuštala dole zamalo sam srušila jednog čovjeka, ali se na vrijeme sagnuo pa mu je samo kapa pala. Imala sam rezultat nešto preko 13 sekundi, a prva dva puta sam imala nešto bolji rezultat pa nisam baš najsretnija.

Kad smo završili sa speedom smo se igrali po strunjačama na boulderu i onda su nas potjerali dole pa smo se šetali i pričali. Kad nam je to dosadilo išli smo na stijenu za zagrijavanje pa smo tamo malo penjali dok po mene nije došla moja mama i rekla mi da moramo krenuti za Pazin.

Svi rezultati: http://www.rockmasterfestival.com/2017/en/rock-junior/results/ .

I još slika na FB stranici Croatia climbing team-a

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5