Ovo nije još jedan BLIK report

robi2016

09.03.2016. Autor: Luce

Naš BLIK je nakon tekme u Pazinu pred samom završnicom, a dali ću se pojavit na toj završnici u Roču nisam ni sama sigurna. Ako dođem, pojavit ću se zbog Hiperaktiva, ali ne radi sebe - taj dio pada na drugo mjesto. Ali zašto? Više mi nije ni toliko zanimljiv jer ne penjen kao pred nekih 4-5 godina ali mi osim treninga fali i neka atmosfera koju je teško opisat, ona koja se pojavljivala u prvoj, drugoj sezoni BLIKa i od onda je baš nisan uočila. Ne bi pisala o ovoj temi da nisam primjetila kako se broj penjača na tekmama ove godine prepolovi.

Zajedništvo, druženje, veselje i sve to uz penjanje...

bez gledanja ki je ča popenja i iz kojeg pokušaja. Da li su na sve manju prisutnost penjača na BLIKu utjecali rezultati koji se nakon svake tekme objavljuju na stranicama koje su pristupačne široj javnosti? Dali bi BLIK posta popularniji ako se maknu rezultati? Da svatko penje za sebe i da na drugog, iskusnijeg ili snažnijeg penjača gleda kao na osobu od koje more nešto naučit, a ne kao na osobu koja će popenjat više smjerova od tebe i od koje si slabiji pa ti je bed i pitat „Kako si to napravi/la, mi pokažeš?“ Jer možda i sam misliš da nemaš to nešto ča ti treba za popenjat smjer?

Možda se BLIK poče iz jedne Boulder lige Istre i Kvarnera, ustvari Gradske lige srijedom, pretvarat u puno ozbiljnije natjecanje koje novim penjačima ne izgleda kao jedan trening na kojem se skupljaju penjači Istre i Kvarnera kako bi podijelili svoja znanja i iskustva i isprobali gdje i kako penju Puležani, Rovinježi, Porečani, Pazinjani, Buzećani, Riječani? Pa na kraju krajeva i vidili kako izgledaju drugi boulderi.

A stariji penjači? Možda fali noviteta. Baš razmišljam, ako se uvede tematski BLIK, npr. BLIK pod maskama, BLIK na kojem će sudjelovat stara garda zbog koje su svi današnji klubovi i nastali, možda bi se onda vratila ta atmosfera koja je ustvari privukla ekipu da BLIK postane BLIK.

I na kraju, u Pazinu je bilo super. Dečki su napravili prave smjerove za dečke, fali je samo ženski touch na nekima od njih ;)

A ča se tiče rezultata, evo ih u nastavku :)

CURE

 1. Ivana Staraj SPK RiRock climbing
 2. Alice Zenko SPK RiRock climbing
 3. Marta Jedrejčić SPK Hiperaktiv
 4. Marina Jašić ?
 5. Lucija Jedrejčić SPK Hiperaktiv
 6. Silena Košara SPK Muntravo
 7. Viktorija Knapić SPK HiperaktivDEČKI PRO

 1. Marko Kalčić AO Glas Istre
 2. Petar Gojtanić SPK Hiperaktiv
 3. Teo Legović SPK Hiperaktiv
 4. Luka Meštrović AO Glas IstreDEČKI HOBBY

 1. Luka Sironić SPK RiRock climbing
 2. Filip Loparić SPK RiRock climbing
 3. Roberto Dušić SPK Hiperaktiv
 4. Dean Špoljarić SPK Hiperaktiv
 5. Gianni Vretenar SPK Muntravo
 6. Daniel Čolakovac SPK RiRock climbing
 7. Silvio Gojtanić SPK Hiperaktiv
 8. Nereo Pastrovicchio SPK Muntravo
 9. Luka Finderle SPK Hiperaktiv
 10. Toni Žagrić SPK Muntravo
 11. Zvonko Rajher SPK Hiperaktiv
 12. Luka Deković SPK Muntravo

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5