2. tjedan Male škole sportskog penjanja

šetnja do bouldera

21.8.2021. Autor: Pufa

Najbolji način za započet tjedan je penjanjem.

Ponedeljak rano ujutro uputili smo se ponovno na našu dragu penjačku stanicu, Zarečki krov. Penjači početnici su na "Top Rope" glatko penjali smjerove, neke su i ponovili više puta. Naprednja skupina penjača je penjala u vodstvu smjerove težine od 6a do 6b. Kupanje je stiglo kao naručeno čim se sunce ukazalo u svom punom sjaju i otjeralo nas sa stjene. Popodne smo u penjačkoj dvorani SPK Hiperaktiva odradili trening i polaznike naučili osnovnim vjebama za jačanje mišića ruku te kako koristiti Fingerboard - hvatište sa puno rupa posebno dizajnirano za jačanje prstiju.

Utorak ujutro spasilo nas je neočekivano zahlađenje, te uvjeti za trčanje nisu mogli biti bolji. Otrčali smo stazu duljine oko 4 kilometara počevši od Kaštela, preko Doline mlinova prema Pazinskom krovu te smo nastavili put Lokva i za kraj najizdržljiviji otrčali su dobar dio uspona koji vodi prema Kamenu, odnosno natrag prema centru grada.

U Srijedu nas je penjanje odvelo na Limski kanal i to u sektor Šimlje. Smjerovi su bili idealni za školu penjanja jer ih odlikuje razvedenost stjene što znači da ima puno hvatišta i nožišta. Stil penjanja dolazi do izražaja u pločama dužine od 20 metara gdje je svakako dobro znati i ponešto o tehnici sportskog penjanja. Polaznici su kroz predavanje našeg Silvija Gojtanića, polaznici su naučili ponešto o flori i fauni Istre, a posebice o zaštićenim i opasnim biljnim i životinjskim vrstama. Neumorno se penjalo sve do mraka kad smo u turbo brzini pokupili i pospremili sve stvari te se uputili prema Pazinu.

Četvrtak posljepodne proveli smo na Jezercu, uz piknik sa polaznicima i roditeljima, a kroz razgovor i online upitnik dobili smo povratne informacije o dosadašnjim iskustvima i na školi penjanja. I polaznici i roditelji iznimno su zadovoljni svima aktivnostima koje se provode u sklopu Male škole sportskog penjanja te se nadaju da će se i dogodine nastaviti organizacija ovakvih aktivnosti za djecu. Nadamo se i mi :).

Rovinj Buđenjem prije sunca započeo je predivan subotnji dan. Uputili smo se u Rovinj, na penjalište koje se nalazi na Zlatnom Rt-u tik do mora. Ovdje je postalo vrlo očito da su se naši mali penjači mnogo napredovali kroz prva dva tjedna. Nezasitni penjanja iskušali su se u smjerovima raznolikih težina (4a-6b) penjanjem u vodstvu ili na tope rope. Kako je stijena polako došla na sunce, tako smo se preselili na kupanje i zasluženo hlađenje u moru.

Program "Mala škola sportskog penjanja" sufinanciran je od strane Ministarstva turizma i sporta u sklopu programa Prevencije nasilja sportom u školama. Ovim putem zahvaljujemo se donatorima koji su prepoznali kvalitetu programa i korisnost za lokalnu zajednice te BimSport-u i Tenaya climbing-u na odličnim cijenama koje su omogućile povećanje broja polaznika.

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5