Idemo van i GOTOVO!

19.02.2014. Autor: Enna

E tako je zvučalo rano nedjeljno jutro...

Prije standardnih jutarnjih izjava "Dobro jutro", "Sretan rođendan najdraži" i "Ča govoriš kakvo je vrijeme?" drhtavo veselje u glasu jer nema kiše čula sam u drugu prostoriju, a drhtavo je bilo naravno zbog moguće kaplje kiše :).

Malik je bi i više nego raspoložen za brrrma igru s barbetima. Mirne duše puštamo ga u rukama barbeta Nikše. U autu brzinska rasprava di je nabolje da se zaputimo. Limski? Ne, nemamo niš za penjat. Gremo prema Kompanju pa ćemo vidit ča stijena govori. I tako mi stigli... Dva auta zalutalih nijemaca i mokro sve do poda. Oštrim polukružnim okretom, zelena raketa šiba za zimski sektor u Izvoru Mirne.

Stižemo na parking i smijemo se da je dobro da ne vidimo stijenu. Idemo na sve ili ništa, penjati se mora! Po feratici malo blatnjavo, ali sve u granicama normale. Stižemo u podnožje stijene i prvi sigasti dio naravno mokar, ali pločurine suhe ko barut :).

Krećemo po redu s lijeva na desno, riješava se Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzale 6b+ i Blek Stena 6c. Oba smjera Gogo naravno onsight, ja flash. Idemo i na trećeg koji nam izgleda nepoznato i kratko. Gogo penje i puca noga te par ogromnih grifova (dobro da nam je Coci ostala u jednom komadu). Krećem ja na flash i padan s topa, naravno fulala grif :). Usput našla nekoliko dobrih grifova i olakšala nam sljedeći uspon. Oboje ga riješavamo iz druge... smjer je bio Parada 6c+, moguće i 7a.

Još nam je sunce nešto malo prosvjetlilo i Gogo odlučno ulazi u I'm not a carpet muncher 8a/8a+ i s lakoćom radi sve gibove. Prava tehnikalija pred top. Dva pokušaja ukupno i pušta ga za sljedeći put. Sunce već na izmaku, a mi puni veselja čekamo sljedeći takav penjački dan.

I tako je Gogo odlučio da nema trte mrte kad je rođendan u pitanju. Idemo van i GOTOVO!

 

 

 

 

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5