WOW - PH Split

gogo PHb 11.12.2016. Autor: Petar

Petak, 15:00 je sati i ekipa spremno kreće prema odredištu, Split, odnosno na Prvenstvo Hrvatske u boulderingu.
Sastav ekipe je sljedeći: Goran "Gogo" Matika (čovjek sa kilometrima iskustva stjene iza sebe, i vozač za naš mali izlet), Teo Legović, Luka "Fifi" Finderle, Petar "Pufa" Gojtanić (odnosno ja)  te Jurica Vuković, Vito Ukotić, Luka "Lada" Ladavac, Lara Kužić i Sara Lanča od mladih nada. U novom gradskom kombiju letimo cestom ostavljajući iza sebe dragu nam Istru. Stižemo u Split u više nego pristojno vrijeme te leganini dočekujemo san, a jutro i prvenstvo sa nestrpljenjem.

Novi je dan. Nakon doručka mlade nade se hvataju školskih udžbenika jer bez petica nema ni penjanja.

Komotno stižemo na Poljud i najveću tekmu u Hrvata, ali ovaj puta se ta čarolija zbiva ispod samog stadiona i ne trčimo za loptom. Tamo nas dočekuje nasmijana ekipa iz Splita i Zagreba koju nismo vidjeli od hmmm, zadnjih natjecanja? Među njima i zvjezda Borna Čujić, a ča se drugo more uopće reć o nekemu tko je osvojio zlato na Svjetskom Prvenstvu u penjanju?!

Nakon prijava naš stariji sastav se nalazi u izolaciji sa čak 33 ostalih seniora! Unutra susrećemo dobru "Blik" ekipu iz Rovinja. Prvi kreće, za njim odmah i drugi pa smo se i mi lagano išli zagrijavat i redom spremni ulazimo na smjerove. Svaki smjer priča svoju priču i treba je čitat ako se želi i penjat. Sa 4/6 popetih smjerova osigurao sam si napeto mjesto u finalu koje dijelim sa Karlom iz Zagreba koji je tek junior. Podjelili su nas pokušaji, male sitnice i tako sve do 14 mjesta. Borna se prvi šeće u finale sa svih 6 topova. Gogo zauzima 10 mjesto, a tik iza njega Teo na 11 mjestu. Na 22 mjestu sjedi Fifi kojem je ovo prvo pravo natjecanje i to je odradio sa odličnim rezultatom i 3/6 a kaže skoro i 4 popeta problema.

U isčekivanju finala idemo na odličnu pizzu i pivce za opuštanje. No i tome dođe kraj i evo me opet u izolaciji sa najboljima. Gledamo smjerove, a to sve neka znanstvena fantastika, a niš treba fajtat. Ubio sam jagodice u kvalifikacijama pa motam prste kao mumija i krećem penjat. Na kraju završavam na sedmom mjestu sa jednim popetim problemom, ali mnogo sam si zadovoljan jer sam se dao koliko sam mogao. Silena Košara iz Rovinjskog "Muntrava" završava na 6 mjestu nakon finala, bravo! Kod muškarca postolje zauzimaju: Borna Čujić kao prvi, sljedi Luka Trumbić na drugom i Luka Kivela na trećem mjestu. U žena je to izgledalo ovako: Inga Patarčić kao prva, Barbara Gilić pa Karla Vlatković. Smjerovi su bili bomba i to atomska. Već je kasno i mladima treba sna i snage za drugi dan kada će preuzeti penjački podij.

Nedjeljno jutro... opet smo na vrhunskom boulderu od Marulianusa i odlični novi smjerovi dočekuju mlađe kategorije. Prve penju Lara i Sara (mlađe kadetkinje) te redaju lagano svojih prvih 5 problema no vremena ima još. Sara je odvažno popela i svoj 6-ti smjer te uhvatila brončanu medalju. Lara skoro ide do svog šestog topa ali vrijeme je isteklo i ostaje na dobrom petom mjestu, znak da drugi puta može i više. Nakon njih u kadetima penje naš mlađi trio: Luka, Jurica i Vito. Nakon njihovih sat i petnaest minuta Vito je na sedmom mjestu sa 7/8 topova, znači konkurencija je jaka. Jurica završava na devetom, a Luka na desetom mjestu nakon što su mu dva topa pobjegla za dlaku.

Sad je sve to iza nas i pun kombi kreće natrag u Pazin. Jedno se zna, a to je da treninga nikad dosta.

Cijelo natjecanje je bilo organizirano na jednom višem nivou tako da treba pohvalit sve ruke koje su tu pomogle.

Sve rezultate možete pogledati na web stranici rafoAsu.

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5