Youth Color Climbing Festival

Imst1 10.06.2016. Autor: Mirjam Kužić

Prošli vikend (4. - 5.6.) održano je najjače natjecanje za mlađe kategorije YCCF (Youth Color Climbing Festival) u Imstu (Austrija). To je bilo natjecanje svjetskog ranga na kojem je sudjelovalo oko 220 mladih penjača iz 19 zemalja.

Budući da je ove godine broj natjecatelja po kategorijama bio ograničen na 60, u trenutku prijave bilo je još mjesta samo u Larinoj kategoriji (djevojčice rođene 2005/2006), tako da je naša Lara bila jedina hrvatska predstavnica na tom velikom natjecanju.

Lara je sa 3 topa od 6 smjerova završila natjecanje na 28. mjestu. Imala je 168 od mogućih 200 bodova i za finale joj je falilo samo 10 bodova (u finale je išlo 20 curica). Vidi se da je tu konkurencija jača nego na IRCC-u (InterRegional Climbing Cup) na kojem se ove godine Lara također prvi put natjecala i u konkurenciji od 51 djevojčice iz Austrije, Slovenije, Srbije i Hrvatske u ukupnom poretku zauzela 12. mjesto (najbolji hrvatski rezultat u njezinoj kategoriji).

Iako bi Lara voljela da je u Imstu uspjela ući u finale i postići malo bolji rezultat, smatramo da je i ovaj rezultat vrlo dobar, s obzirom da je to bilo Larino prvo natjecanje za hrvatsku penjačku reprezentaciju i tek osmo njezino lead natjecanje u životu. To joj je bilo super iskustvo i vjerujemo da će s vremenom doći i bolji rezultati.

Pohvale organizatoru na dobroj organizaciji. Sva su djeca otišla kućama vesela i punih ruku. Uz majicu koju su svi dobili, kod proglašenja su sa stola mogli izabrati čak dva poklona – veći i manji. Lara je izabrala veliku putnu torbu koja će joj dobro doći već za 10-ak dana kad sudjeluje na sedmodnevnoj Maloj planinarskoj školi na Velebitu u organizaciji HPS-a. Izabrala je i ClimbOn mast za žuljeve koji je poklonila Leonu Vidoviću, kojemu se ujedno zahvaljujemo što je rado uskočio kad smo doznali da od ove godine svaki natjecatelj mora imati svog osiguravatelja.

Nadamo se da će iduće godine cijela mlada reprezentacija imati priliku natjecati se u Imstu i već sada se veselimo povratku u prekrasni Tirol, koji nam se ove godine zbog kiše koja nas je pratila nije predstavio u punom sjaju.

I za kraj, želimo se zahvaliti Gradu Pazinu i SPK Hiperaktivu koji su nam u posljednjem momentu omogućili odlazak na ovo natjecanje.

Imst2 Imst3 Imst4 Imst5

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5