Paklenica KIDS

sestre 27.05.2015. Autor: Lara

Užasno, preužasno, kasnim s izvještajem iz Paklenice! Imam puno za učiti jer će skoro kraj školske godine, a skoro svakodnevno imam i treninge kod Gorana i Pufe. Uz to sam prije tjedan dana imala i prvu pričest, pa sam i oko tih priprema bila dosta zauzeta.

Ipak, često se sjetim 16. međunarodnog susreta penjača u nacionalnom parku Paklenica, na kojem sam sudjelovala 1. svibnja. Bilo mi je super! U KIDS' SPEED-u nas se natjecalo ukupno 12 djece u mlađoj kategoriji (do 12 godina) i samo tri djevojčice u starijoj kategoriji (12-14 godina). Penjalo se na top rope.

Mlađi su penjali smjer ''Zava'' 4b, a stariji ''Čuja ti si bog i batina'' 5a. Rezultate možete pogledati na ovom linku: REZULTATI

Iako nikad do sada nisam pokušala penjati speed (brzinsko penjanje) jer u Pazinu za to nažalost nemamo uvjete, zadovoljna sam svojim uspjehom. S vremenom 2:22 bila sam četvrta. Malo mi je bilo žao što nisam bila među prva tri natjecatelja, jer su oni dobili medalje i novčane nagrade, ali nadam se da će mi to poći za rukom iduće godine, jer je svih troje natjecatelja koji su bili bolji od mene 2004. godište i iduće godine se natječu u starijoj grupi, dok ja ostajem u mlađoj.

Natjecanje su snimale 3 televizijske kuće (RTL, NOVA TV i HRT). Kratak prilog se nalazi na ovom linku: RTL reportaža (počinje na 28:39). To je bilo emitirano 1.5. u emisiji RTL DANAS. Evo i kratkog priloga na HTV Dnevniku od 1.5.: HRT reportaža (počinje na 36:25).

Novinari iz RTL-a intervjuirali su mene, moju sestru Maju i bratića Samuela, koji su također pokušali penjati taj smjer. Samuel je došao skoro do vrha, ali su ga malo prije kraja prekinuli, jer je prošlo 6 minuta od starta, a Maja se popela na 3 m i odustala zbog straha od visine. Mi koji nismo bili na postolju dobili smo lijepe majice i sladoled.

Na Paklenici smo uživali i u predivnoj prirodi. S tatom sam nakon natjecanja išla pješačiti do izvora. Tamo smo se s guštom napili osvježavajuće vode. Jedva čekam natjecanje iduće godine. Nadam se da dogodine neću toliko kasniti s izvještajem :)

foto   paklenica  

postoljasi   lara

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5