Kanjonfest 2014

13.08.2014. Autor: Gogo

Taman za kraj godišnjeg pozvani smo na penjački festival porkaj Laškog. Pa ono, zašto ne. Malo za promjenu, a i nikada nismo bili u Golobovim pečinama. Krenuli smo u petak da se stignemo i odmoriti, pa ujutro startat na friškecu. Malo smo se gubili, ali smo uspjeli pronaći stijenu. Dočekali su nas Kruder i ekipa koji su radili zadnje pripreme za sutrašnji okršaj penjača.

Rana budilica Malik kaže: BUDITE SE!. Laganini kavica i doručak i gas prema kanjonu. Uglavnon prije svih se lagano zagrijavamo na lakšim smjerovima i spremamo za tekmu. Penju se smjerovi od 7a+ do 8b i boulderi od 6a do 8a, uglavnon vagon smjerova.

Tekma je počela laganini i svi su se pomalo razbježali, neki na bouldere neki na smjerove. Ja san se više drža konopa, dok je Enna kombinirala konop i pad. U startu san se dosta dobro drža, nareda san sve smjerove do 7c+ - većinu OS, a nakon toga san se okuša u Graceland 8a+ ultra klasiku penjališta. Umor je ipak odradi svoje i nisan ga uspi stisnut za vrijeme tekme.

Zato je tu bila slovenska elita koja je pokazala zavidan penjački livel i poriješavala sve od reda. Od značajnijeg Domen 8b flash, Mina 8a+ flash i Maja 8a+. Zanimljivo je da je Domen prvo odradio trening s reprezentacijom u jutarnjim satima, a popodne se pridružio Kanjonfestu. Svaka čast!

Cjelodnevnom druženju što na boulderima što na konopu već od ranog jutra pridružili su nam se zagrepčani Pevec, Ivana, Tambača, Jani, Tamara i Pečenec, a popodne su nam stigli domaći Marko sunce i Ivana S.

U nabrijanoj atmosferi penjalo se sto na uru do kasno uvečer. Pod reflektorima nastupio je brzinski okršaj u Rifle 7a+. Prijavljanih nema baš puno, ali ipak san se i ja okuša. Previsni dio šiban, ali u ploči pred vrh san se malo izgubi, ča je bilo i za očekivat. Prvi pokušaj OS, drugi speed?! :). Nema veze, bilo je lijepo sudjelovati i penjati pod reflektorima.

Lagani roštilj, klopa i pivo ostavili smo za najizdržljivije, a mi smo se lagano s Malikon povukli u krpe. Sutra je novi dan i treba još ča postiskat.

Opet Malikovo ranojutarnje buđenje... ma nema veze, lagano se spremamo, doručkujemo i šibamo u kanjon dok nas sunce na opari. Ekipa još pod dojmom od jučer lagano se skuplja za doma i tako od svih ostajemo mi, Marko, Ivana, Enna, Malik i ja. Pošto jučer nije baš stigla previše do stijene, Enna se zagrijava na boulderima i kreće u napad na Rifle 7a+ zajedno sa Ivanom. Vremena ima malo, danas put doma. U 3. pokušaju i neviđeni fajt prolazi detalj na samom vrhu i pada tamo di se ne pada. Da baš tamo na vrhu, na izlazu, na kurjerama. Nema veze, kaže. Prelijepa linija zbog koje se vraćamo tu. Ja u svojem 3. i zadnjem pokušaju stišćem jučerašnji dug Graceland 8a+.

Spremamo se za doma i puštamo Marka i Ivanu u projektima. Marko se okomi na 7c nakon ča je riješi Rifle 7a+ OS i ? 7b+, a Ivana fajta u Rifleu 7a+. Sretno ekipo vidimo se uskoro na domaćen terenu.

         

     

Za sve one koji žele postati dio Hiperaktivne priče :)

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5