Penjačka sezona

sara 10.5.2018. Autor: Sara Lanča

Ok, nakon 14-eg natjecanja ove godine odlučila san da to napišem i točka. Jer već san trebala napisat poslije PH-a u boulderu kad san si uzela tjedan dana pauze jer mi je bilo svega preko glave toliko natjecanja u četiri mjeseca i još treninzi tri puta tjedno i tu i tamo još koje penjanje vani.

Sad da počnem od nove godine pa po redu kako su išla natjecanja: ok to prvo baš i ni natjecanje ali moram se pohvalit na svojem prvom 7a smjeru koji san ispenjala na skijanju u Brunicu u Italiji. Prvo natjecanje mi je bio BLIK za velike u Puli u Spk OnSight-u i bilo mi je malo teško ali ipak to je BLIK za velike, a ja san još mala. Sljedeće mi je natjecanje bilo je dio NLP lige a održavalo se u Kopru(valjda, nisam sigurna ako je bilo još ča između). Bilo je puno smjerova i sam si si pisao bodove kao i na BLIK-u za velike. Smjerovi su bili nešto teži jer je natjecanje bilo predviđeno za malo starije, iskusnije i jače penjače makar je bilo i nekoliko mojih vršnjaka. Onda je slijedi opet BLIK za velike, ali ovaj put je bi u Spk Muntravo na novoj ploči. Smjerovi nisu bili toliko teški kao na drugim BLIK-ovima i ispenjala san ih taman dovoljno da zauzmem drugo mjesto iza trenutno za mene nedostižne Jasne (ali ima vremena ja sam mlađa, neiskusnija, a vjerojatno i slabija od nje, ali to će doći s vremenom).

Opširnije...

Da se i mamu čuje ;)

margo7m 12.01.2018. Autor: Enna

Eee da, 2017. bila je mnogo uspješna, evo i moje priče… Sve je započelo u siječnju na Siciliji. Tamo sam naime obilježila svoje penjanje sa novogodišnjim 7a-om iz drugog pokušaja. To i nije neka prestrašna ocjena za mene ako se tome ne pridoda minijaturna Margo, koja je tada već 2 mjeseca veselo hopsala u mom trbuhu, i sve ostale blagodati trudnoće koje su me ovog puta zadesile.

Povratak kući za mene je značio samo jedno, penjanje na topaka i pokušaj uživat u lakšim smjerovima. U novonastaloj situaciji nisam se odmah snašla prvenstveno jer su dvije glave u jednom tijelu prava zbrka. Jedna želi brže, više i jače, a druga polako, uživaj i ne pretjeruj. I tako smo se nas dvije nekako dogovarale iz dana u dan punih 7 i pol mjeseci kada je naša zajednička težina postala previše za jedan plavi palac.

Opširnije...

Smogovci napadaju Split

ph1 01.12.2017. Autor: Lucija

Petak navečer, mladi Hiperaktivci, a i oni malo stariji, krenuli su prema Splitu, odnosno PC-u Marulianus kako bi pokazali svoje penjačke sposobnosti. Putem su prkosili buri, ni jedanput zalutali i stigli u apartman živi i zdravi, puni volje za spavanjem i u iščekivanju sutrašnjeg dana.

Kao svaka složna ekipa i mi smo imali individualne zadatke – Jurica je bi odgovoran za fiziku, Lucija je otvorila dvodnevni frizeraj, Gogo je bi „mali od điri i praveg puta“, Pufa u ulozi glavnog komentatora i zabavljača, Marta se je samo smijala cijelo vrijeme (valjda je zato tako dobro prošla?), Sara je pokušala igrat ulogu mirne i povučene djevojčice (iako na tome treba poradit), a Lara je zahuktalu atmosferu ove vesele družine držala pod kontrolom :).

Opširnije...

Moji prvi boulder jam

boulderjam2

11.11.2017. Autor: Sara Lanča

Za one koji ne znaju boulder jam je vrsta natjecanja di nema sudaca, sam si upisuješ koji si smjer popenja i ima više smjerova nego na običnen natjecaju. Moji prvi boulder jam je bia u Kopru.

Došli smo tamo oko 9:15 obavili prijave uzeli majcu i ostale poklone od sponora tj. karte, torbu, besplatnu marendu i dva bona za piće u obližnjem kafiću, a najbolje je što nije bilo kotizacije.

Kad sam ušla u dvoranu začudila san se kako je velika i lijepa. Počela san se zagrijavat i nakon toga malo penjuckanja po stjeni za zagrijavanje. 

Opširnije...

Ortler

Ortler1

31.10.2017. Autor: Saša

Dugo nisan bija nigder vrijedno spomena, a Ortler je već dugo prisutan u mojim mislima. Ferije su se potrefile taman u stabilnijem dijelu desetog mjeseca (čitaj: sunce je). Nakon Biokova i Glavno da se klajmba, u pon 09.10., ja i Martin Glavić (Buzet) se u 13 sati nalazimo u Lupoglavu i šibamo za Alpe. Destinacija Južni Tirol, gradić Solden ili Solda (1840 mnv), poznat po ljepim skijalištima, Messnerovom muzeju i Ortleru kao najvišem vrhu regije.

Opširnije...

Moj doživljaj iz Arco junior rock-a

ekipahr 10.09.2017. Autor: Sara Lanča

Srijeda

Krenuli smo u srijedu ujutro, negdje oko 9,30. Kombi Hrvatskog planinarskog saveza je iz Zagreba krenuo oko 8 i trebali su me pokupiti u Trstu. Kad sam se napokon ukrcala u kombi sa Hanom Sambolić, Karlom Zrinski, Larom Kmoch koje su iz Zagreba i voditeljima Lukom i Anamarijom iz Splita, onda je počela zabava :). Prebacivali smo se po sjedalima, pričali smo o svemu i svačemu i naravno radili gluposti.

Kad smo stigli u kamp počeli smo sastavljati prvo najveći šator. Baš kad smo ga rastegli stigli su Lucija Brkić i Niko Rimac s Lucinim tatom pa smo ga počeli sastavljat svi skupa. Sastavljali smo ga dosta dugo jer je Luka nešto krivo namjestio i onda nam je trebalo malo više. Poslije toga smo sastavili još tri mala šatora za nas djecu. Negdje popodne su stigli Lovre Čujić, njegova sestra Petra i male Mara i Kata Matutinović iz Splita. Sastavili su svoje šatore i onda smo svi skupa išli u grad na večeru.

Opširnije...

Trst je naš

trst2017 05.05.2016. Autor: Pufa

Kada spojite dobro poznatu Blik ekipu i subotnje natjecanje u Trstu - rezlutata mora biti. Auto su napunili sljedeći asevi: Gianni Vretenar (ofišal prevoditelj), Marina Jašić (organizacija), Luka Finderle (muscle) i Pufa (na nagovor Marine :)), naravno ostavili smo i nešto mjesta u autu za nagrade. We are on the road, many miles to go...

Opširnije...

Starec in morje

Starac in morje1 14.12.2016. Autor: Gogo (Tenaya, Iglu sport)

Nakon dugog niza godina evo došlo je vrijeme i za starca. Dugo smo se družili, počevši još od davnih dana kada je Starac još bi projekt. Frenki i ja smo jedno vrijeme nadobudno isprobavali gibove da uspijemo ča povezat, ali kako vrijeme prolazi tako i napredujemo fizički i psihički :). Prije je sve bilo na granici mogućeg, ali je pretezalo na nemoguće. Slagalica se polako slagala kroz godine i nakon samo par mjeseci od Grinte, stiže na popis i moj drugi 8c.

Opširnije...

WOW - PH Split

gogo PHb 11.12.2016. Autor: Petar

Petak, 15:00 je sati i ekipa spremno kreće prema odredištu, Split, odnosno na Prvenstvo Hrvatske u boulderingu.
Sastav ekipe je sljedeći: Goran "Gogo" Matika (čovjek sa kilometrima iskustva stjene iza sebe, i vozač za naš mali izlet), Teo Legović, Luka "Fifi" Finderle, Petar "Pufa" Gojtanić (odnosno ja)  te Jurica Vuković, Vito Ukotić, Luka "Lada" Ladavac, Lara Kužić i Sara Lanča od mladih nada. U novom gradskom kombiju letimo cestom ostavljajući iza sebe dragu nam Istru. Stižemo u Split u više nego pristojno vrijeme te leganini dočekujemo san, a jutro i prvenstvo sa nestrpljenjem.

Novi je dan. Nakon doručka mlade nade se hvataju školskih udžbenika jer bez petica nema ni penjanja.

Opširnije...

Sv. Krševan boulder open 2016.

zadar2 01.12.2016. Autor: Šljiva

(Ili ti kako nas je Teo zariba za spavanje?)

Kao i svake godine do sada u zadnji tren smo se sjetili da želimo otić, a još kasnije smo se dogovorili, da bi dan prije znali tko i kako, ali zapravo smo sve saznali zadnji dan i tren. Nakon silnih dogovora krećemo u petak u večer, u sastavu Teo L. (Leo Tegović), Viktorija (Viki), Petar (Pufa), Luka (Fifi) i ja Šljiva (Silvio)... Putujemo u kombiju posuđenom od Zajednice sportskih udruga grada Pazina (Enna hvala ti na sređivanju istog).

Opširnije...

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5