DAY 1: Ča već?

day1 17.12.2015.

Ovog puta karte su rezervirane još u vrućim ljetnim mjesecima. Destinacija: poli Helge :). Kako nam je let bio u rano poslijepodne, stigli smo se naspavat i spremit ujutro. Pro šofi Đana skuplja nas (Matika family) oko 10 i via aerodrom Ronchi, Trst.

Dan je glatko počeo, put do aerodroma laganini, check in i sve ostale procedure odradili smo ko iz šale. Ove godine nema stresa, sve znamo :). Uzlijetanje, malo mora, malo oblaka i stižemo u Valenciju. I kako inače bude, savršen dan ne more bit savršen. Za to postoji rent a car koji čekamo i čekamo i zovemo, ali baš danas su sve telefonske linije šle u papar. Nakon cca sat i pol konačno skupljamo svog španjolca Yarisa i šibamo već premoreni za Alteu. Dočekali su nas širokih osmjeha Helga i jedno hladno pivo. Sutra je novi dan, laku noć...

DAY 2: Operacija vodič

day2 18.12.2015.

Još jučer Helga nas je uputila u selo La Nucia po vodič. Trebalo je bit ovako: imaš prvi kružni, greš ravno, pa drugi kružni opet ravno i šibaš 10 min do La Nucie, penjač koji visi sa zgrade i to je to. Bilo je nekako ovako: skrenite desno, vozite jedan kilometar pa držite se desno,... i tako nakon dobrih 30 minuta i fulanih par skretanje (nismo obnovili memoriju Nataši) stigli smo u La Nuciu, kupili vodič, poigrali se u parku i konačno krenuli na najbližu nam penjačku destinaciju – Vall de Guadar. Penjemo u dva sektora najbliža cesti, El Castellet - Lower. Kad bolje razmislimo, tu su sva penjališta praktički na cesti :). Uglavnom penjača na suncu koje nam je jakoooo falilo i upenjavanje na laganicama. Najviše je bio oduševljen Malik :).

Gogo
Salsika timbanki 7b OS
Edwards el colonialista 6a+ OS
La Paella 7a+ OS
Cervezas y porros 7a+ OS
Tarzan 7a+ OS

Enna
El puchero de m'aula 5+ OS
Edwards el colonialista 6a+ OS
Cervezas y porros 7a+ 2go

DAY 3: Pazinjani u akciji

day3 19.12.2015.

Pojačani sa Helgom, krećemo prema Selli, ali naravno, prije tega krpanje gume na mašini poli lokalnega vulkanizera. Prima nas odmah, delo gotovo u 10 min (Malik ni riva ni istražit cijelu radionu), 10 eura i sad šibamo za Sellu. Kako je 12. misec, zdrav razum nam nalaže da gremo penjat na sunce ča se pokazalo totalno krivo. Zagrijali smo se i pregrijali na laganicama, a na pitanje „kad greš u smjer“, odgovor je redovito bi „Kad dojde prvi oblak!“.

Osin ča smo dobro izbrusili kožu na 2 smjera, glavobolja i preplanuli ten danas su bili neizostavni modni detalj. Ovo je bilo u rangu penjače u Kompanju u 6. misecu.

Pred kraj dana selimo se mali komadić hlada i penjemo ča se penjat da. Danas je samo Gogo bi uspješan...

Gogo
Rosalind sutton 6b OS
Kashba 6c+ OS
Kamikaze 7b OS
Els nuciers 7a OS

DAY 4: Ima kože, nema resta :)

day4a 20.12.2015.

Kako je jučer situacija bila nategnuta ča se kože tiče, odluku za rest day ostavili smo za jutro. Naravno, nema resta :). Danas nam Helga ostaje na odmoru, a mi se spremamo za još jedan dan u prirodi. Jutro nas je dočekalo oblačno, pa u obzir dolaze sva penjališta, ona sunčana i ona u hladu. Linijom manjega otpora šibamo u susjedstvo, 15 min od doma – Vall de Guadar, sektor Aran de Batistot.

Malo sunca, malo hlada, vrijeme idealno. Društvo su nam pravili Englezi kojima je Španjolska drugo doma. Dobro smo se nasmijali i napenjali iako je sektor malo ograničen sa „ljepoticama“ sektora :).

 

Gogo
Gloria Pitch 1 6a+ OS
Super „G“ 7b+ OS
Spanish Gold 7a OS

Enna
Gloria Pitch 1 6a+ OS
Spanish Gold 7a Flash

Za kraj dana družili smo se s oblakom koji je pokri sve okolne vrhove, uključujući i penjalište. Tako da smo jedan kratak dio dana doslovno živili u oblacima :).

DAY 5: Prvi i zasluženi

day5 21.12.2015.

Rest day :). Nismo puno razmišljali, plaža, park i sunce it is :).

Danas smo lagano, pravo turistički obišli plaže i parkove u Altei. Ono ča smo zamjetili jest da je svin englezima ljeto, a španjolcima zima, tako da ako gledaš po ljudima kako se obuć, sretno s tin :).

Ukratko danas samo uživancija.

 

day5mi

DAY 6: Drugi i prisilni

day6 22.12.2015.

Rest day još jedan dan. Najmlađi član je pokupio laringitis tako da jutro provodimo premještajući se s kauča u kuhinju i obrnuto.

Nakon popodnevnog spavanca, mališan se osjeća bolje i navija za park i šetnju. Dogovoreno! Spremanje od pol minute i šibamo u još jedan obliazak Altee, ovog puta u stari dio grada kojeg krase visoke kućice između kojih se protežu uske uličice popločene oblucima. Na vrhu brda zaključujemo da je Altea mnogo veća od Pazina iako u španjolskoj predstavlja „Il pueblo“ odnosno selo. Ma nemaju oni pojma ča je selo :)

Današnji dan finiširamo sa Minionsima i dogovorom za sutrašnji izlet. Nadamo se da će Maliku biti bolje i da šibamo za Sellu.

day6a day6b

DAY 7: Ići ili ne ići?

day7 23.12.2015.

Tako nekako nam je počeo dan. Malik sa temperaturom ni vrit ni mimo. Odluke su se mijenjale iz minute u minutu. Spremni za penjaču, pa ipak ostajemo jer se mališan ne osjeća dobro,... i tako smo vijećali neko vrijeme. Na kraju najmlađi i najpametniji kaže „idemo u park“, a mi smo nadodali „pa na penjanje :)“. Dva dana resta i ko novi smo. Danas se odlučujemo okušati u Selli, sektor za odvažne, Wild Side.

Oduševljeni stijenom odmah se bacamo na zagrijavanje, samo imamo jedan problemčić, svi „lakši“ smjerovi su u desnom dijelu stijene di za nas nije baš ugodno stajat, a kamo li za Malika. Brzo se selimo u centralku i zagrijavanje u sedmicama. Gogo naravno reda, a Enna se pumpa od smjera do smjera. Opet samo Gogo penje ljepotice sektora, a Ennu čekaju za neki drugi put.


Gogo
Oceano 7b+ OS
Diagonal 7b OS (pet puta smo provjerili ocjenu, HARD)
Yo somos olimpicos 7c OS
Cuestion de estilo 7c OS

DAY 8: 2:1 za -itise

day5mi 24.123.2015.

Iako se budimo sa suncem, feeling ne baš. Malik sa laringitisom, Enna sa konjuktivitisom, Gogo zbunjen. Nedamo se, spremanje i polazak u Wild side. Stižemo i očito je i tamo neki –itis poremetio vibru, stijena mokra i vlažna ča nan je bi šok nakon jučerašnjeg odličnog trenja. Nema veze, ostajemo pozitivni i bitno je da se penje.

Danas mutnog vida Enna topaka sve ča se nudi, Gogo skida sve ča se čini suho, a Malik jednostavno uživa...

Gogo
Keep the Faith 7c OS

DAY 9: Turisti u gradu

day9 25.12.2015.

Danas smo se odlučili za rehabilitaciju i obilazak susjedstva. Itisi su malo popustili tako da već ujutro spremamo bagalje za uživanciju na pješčanim plažama susjednog nam mjestašca Calpe.

Oduševljeni stjenčinom koja strši iz mora, bacamo turističku šetnjicu, prvo uz more, a nakon ručka i u brdo. U visini galebova uživali smo u pogledu sa lijeve i desne strane brda. Inače Calpe je poznat po fantastičnim višedužnicima od kojih neki imaju i 9 dužina, a pristup simboličnih 5 - 10 minuta.

Jednostavno fantastično. Šteta da nismo u điru višedužinaca... Možda za koju godinu, do tada pasemo oči na ovakvim predivnim i razvedenim stjenčinama.

day9a day9b day9c day9d

DAY 10: Back in shape

day10 26.12.2015.

Mama Helga danas nas vodi na penjaču u Peña Roja. Ujutro sunce, popodne hlad = savršeno. Ranojutarnje pakiranje, -itisi ostaju doma, a mi puni elana šibamo u napad na nove smjerove, ali prvo nezaobilazan fotosession kraj odlične DWS stijene.

20-ak minuta od Altee dočekala nas je super stijena koja nas podsjeća na domaća penjališta. Bez puno razmišljanja krećemo u pohod. Danas smo svi bili uspješni :).

Gogo
Liberpool 6b+ OS
Fisura Yablonski 7a OS
Pan y circi 7b+ OS
El desafio 8a 2go

Enna
Sanson sin pilla 6a OS
Sanson y dalila 6a OS
Liberpool 6b+ OS
Sulacco 7a+ 2go

Helga
Sanson y dalila 6a OS

Costa Blanca

 • DAY 25: In the air +

  10.1.2015. Moramo uhvatit popodnevni let, danas je dan za povratak. U ležernom stilu skupljamo stvari kojima smo okupirali Helginu rezidenciju, Read More
 • DAY 22-24: Three days of Wild Side +

  7. – 9.1.2016. Opet u zimu, kroz prozor vidimo da vjetar šiba ko lud i s knedlama u grlu izlazimo van. Read More
 • DAY 21: Došla je zima i u Španju +

  6.1.2016. Iako nan je prvotna zamisao bila povratak u L'ocaive da se riješe dugovi od prošli put, najmlađem članu se Read More
 • DAY 20: Poslovni rest +

  5.1.2016. Odmor za job. Sva sreća da se u današnje vrijeme sve rješava preko neta :). Jutro smo izgubili zujajući lijevo, Read More
 • DAY 18-19: Dos dias in Wild Side +

  3.-4.2016. Helga nam se sprema za crossfit tekmu koja joj ubrzo dolazi, tako da smo solo. Oba dva dana odluka Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5