Početna stranica
Hiperaktivci briljirali u Ogulinu!
03.12.2007.

Ovog vikenda pazinska ekipa  krenula  je put Ogulina u potrazi za novim medaljama.  Tekma je prošla u odličnoj atmosferi s odličnim rezultatima za naše penjače. Tako je u kategoriji starijih kadeta  Filip  Sironić (File) zauzeo prvo mjesto nakon dugih finala i Martin Matijašić (Marta) četvrto mjesto. U juniorskoj kategoriji penjalo se ženski kvalifikacijski smjer te je naš penjač Petar Gojtanić (Pufa) jedini uz Sandru Bakulić popenjao smjer i tako si je osigurao zlatnu medalju. Goran Matika je u seniorskoj kategoriji zauzeo uvjerljivo drugo mjesto.

Poredak u seniorskoj kategoriji:
Seniorke:
1. Sandra Bakulić SPK Marulianus
2. Lucija Brkan PD Paklenica
3. Tiziana Perhat SPK Muntravo

Seniori:
1. Ivan Lisica SPK Marulianus
2. Goran Matika SPK Hiperaktiv
3. Ivan Pevec SPK Pulifer

slike pogledajte ovdje
 
Fotke!!!
02.12.2007.

Evo konačno možete pogledat i fotke s prvog žbl-a. Pogledaj ovdje
 
Županijska liga - Gianfrancu Dušiću i Jasni Božić prvih sto bodova
22.11.2007.
 
Otvorenjem nove penjačke dvorane u Rašanovoj ulici u Pazinu započela je nova sezona u slobodnom penjanju, a u prvom kolu novopokrenute regionalne lige u slobodnom penjanju u organizaciji Sportsko penjačkog kluba "Hiperaktiv" iz Pazina, prvih sto bodova osvojili su Pazinac Gianfranco Dušić i Jasna Božić iz riječkog „Ri - rocka“.
Među 16 muških natjecatelja reprezentativac Dušić očekivano je pobijedio osvojivši na umjetnoj stijeni 9 topova iz 9 pokušaja. Drugi je bio Nikola Šimičević iz SPO Glasa Istre s osam topova iz isto toliko pokušaja, a treći "Hiperaktivac“ Goran Matika iz sedam topova u istom broju pokušaja. Kod žena, Božić je pobijedila s jednim topom, sedam zona u pet pokušaja, a dvije zone manje imala je "Hiperaktivka“ Enna Peroš. Trećeplasirana je bila Ana Jovanović iz SPO Glasa Istre.
Poredak u kupu:
Muškarci: 1. Gianfranco Dušić (Hiperaktiv) 100, 2. Nikola Šimičević (Glas Istre) 80, 3. Goran Matika 65, 5. Petar Gojtanić 55, 6. Gordan Krajcar 51 (svi Hiperaktiv), 7. Demir Banić (Ri - rock) 47, 8. Filip Sironić (Hiperaktiv) 43, 9. Silvio Gojtanić 37, 10. Andrija Gojtanić 31 (oba Hiperaktiv), 11. Tomislav Pinterić (Ri – rock) 28, 12. Martin Matijašić (Hiperaktiv) 26, 13. Dinko Janković (Glas Istre) 24, 14. Stefano Dandolo (Muntravo) 22, 15. Roberto Dušić (Hiperaktiv) 20, 16. Matas Kristijan (Muntravo) 18.
Žene: 1. Jasna Božić (Ri – rock) 100, 2. Enna Peroš (Hiperaktiv) 80, 3. Ana Jovanović (Glas Istre) 65.

A. Finderle
 
Otvaranje kluba!
13.11.2007.

U subotu 17.11.2007. održat će se službeno otvaranje kluba spk "Hiperaktiv" s početkom u 10.00 sati. Pozivamo sve pazinjane i ostale da nam se pridruže. Biti će projekcija, tekma i dobro raspoložene rulje pa slobodno navratite! 
 
Radovi na boulderu privode se kraju!
04.10.2007.

Konačno je došao kraj nakon dvije godine radova i treniranja u nikakvim uvjetima. Sve je počelo 2005. kad smo bili izbačeni iz starog prostora te u zamjenu dobili novi prostor koji je bio totalno devastiran bez struje, vode itd... Prva faza radova bila je čišćenje dobivene prostorije te sprečavanje puštanja slivnih voda u prostoriju, poslije je sljedilo rušenje nepotrebnih zidova i pregrada. U drugoj fazi zatrpavao se jedan dio poda za dobivanje  bolje raspoloživog prostora buduće stijene, te su se postavljale cjevi za vodu i kanalizaciju. Treću fazu obilježilo je postavljanje hidro izolacije te betoniranje podova stjene, svlačionice i wc-a. Odmah iza betoniranja napravio se industrijski pod nakon čega je sljedila četvrta faza ili ti ga početak izgradnje stjene. U međuvremenu trenirali smo u Puli i na improviziranom buolderu u garaži Gorana Matike. Nakon godine dana natezanja s elektrom konačno smo dobili struju pa su susjedi bili sretni da više nećemo posuđivat njihovu :). Peta faza bila je izgradnja spremišta i wc-a te je usljedilo žbukanje i priprema za postavljanje keramike, kade, školjke, lavandina,... Predzadnja šesta faza radova, završavanje umjetne stijene i žbukanje svlačionice, ujedno i najmasovnija akcija hiperaktivaca od početka izgradnje dvorane. Slijedi finalna zadnja faza, farbanje zidova te brušenje klupa, stolova, škalini, vratiju,... Boulder će sad biti konačno spreman za prvu pravu penjačku sezonu koju smo malo predugo čekali. Slike pogledajte ovdje!
 
Vikend akcija!
25. - 26.08.2007.

"Promjenjivo i nestabilno vrijeme" - slušali smo to veći dio ovog mjeseca, što je polako počelo djelovati i na naš živčani sustav. Ipak, nakon svake kiše ponovno zasja sunce, a nama penjačima otvaraju se razne mogućnosti. Ovog puta bilo je to boulder penjalište Kamenjak (iznad Rijeke), a događaju su prisustvovali: Goran Matika, Gianfranco Dušić, Silvio i Petar Gojtanić (svi SPK Hiperaktiv) te Demir i Jasna (utemeljitelji budućeg SPK Ri-rock).
Prvog dana penjali smo nešto lakše smjerove i jedan projekt kojeg je prvi rješio Gogo, a pošto se nalazi u "morskom sektoru" nazvao ga je Peraja. Ja (Frenki) sam rješio nešto lakšu varijantu tog smjera - Leđna peraja. Oko ocjena nismo previše raspravljali, jer nemamo dovoljno iskustva za njihovo točno određivanje, ali smo otprilike ocjenili neke smjerove. Navečer je na red došla i zaslužena roštiljada kojoj, nazalost, Demir nije mogao svjedočiti zbog odlaska na posao.
U nedjelju smo ispenjali još nekoliko lakših smjerova i dva projekta - Aggressive snail attack i Carmina putana. Mučili smo se na još jednom projektu, ali nismo uspjeli otkriti hvatišta koja "nedostaju".
Kratak pregled ispenjanog:
- Gogo: Let 3 - 6b+(?), Pasi - 6b(?), Građanski neposluh - 6b+(?), Paraf - 6b(?), Mala vida - 6a+, Sloperistika - 6b+, Peraja - 7a(?), La mano - 6a(?), Ćo - 6a(?), Caj - 6a(?), Slap - 6a(?)
- Frenki: Aggressive snail attack - 7a+(?), Let 3, Pasi, Građanski neposluh, Carmina putana - 7b(?), Uragan - 7a(?), Sloperistika, Caj, Slap, Leđna peraja - 6c(?)
- Šljiva (Silvio): Pukotina - 5+, La mano, Ćo, Lepi - 6a(?), Dobra psina - 6a(?), Riblja mast - 5+
- Pufa (Petar): Slap, Caj, Građanski neposluh, Let 3, 2 bare - 6a+(?), Lepi, Pasi, Riblja mast, Moj - 6a(?), Dobra psina, Sloperistika, Mala vida, La mano, Pukotina, Ćo
 
Pazinska mlada nada
21.08.2007.

Filip Sironić-File samo dan nakon dolaska iz Magic Wood-a, u Puli rješava svoj prvi 7a u stini (na konop) i to Corto Maltese. File ima tek 14 godina i par mjeseci penjanja u prirodi iza sebe, a čini se kao da to čini od rođenja, što je dokaz njegovog talenta i fajterskog duha. File, samo naprid!!!
 
News from Magic Wood/Cresciano
15. - 20.08.2007.

U srijedu, 15.08. četveročlana ekipa u sastavu: Gianfranco Dušić, Filip Sironić (oba SPK Hiperaktiv, Pazin) te splitski asevi Luka Kivela i Ivo Kolak (oba SPK MOSOR) krenuli su put Švicarske - točnije Magic Wood-a!
Nakon otprilike 10h vožnje nabrijanci su stigli na odredište.
Euforija je zavladala! Nakon brzinskog postavljanja šatora krenuli su u magičnu šumu punu bouldera (a bilo je već oko 20.00h). Već pri prvom bloku na vidiku ekipa je zastala i počela penjati, a kad je ubrzo pao mrak, "čeone" na glavu i tako do ponoći. Ivo, Luka i Frenky ispenjali su boulder Bosna genial 7a!
Slijedeća dva dana se nije skoro ništa penjalo zbog kiše. :-(
4. dan:
Energija jednostavno izbija na površinu - Frenky rješava Enterprise 7a, Sloopy Joe 7a+, na flash bezimeni 7a+, Superfuck 7b, James Bong 7a+, Red roses 7a+ (flash) te još jedan 7a nepoznatog imena (flash)! Luka također rješava sve navedeno + Du cote de sushan 7c i Supernova 7c (jak je ko bik!). Ivo se mučio na Sloopy Joe kojeg je rješio idućeg dana, a naš File ODMARA!
Ivo je u međuvremenu popeo Dyno's don't dyno's 7b+, Bosna genial 7a i još nekoliko 7a+ i 7b bouldera (to ašu!). Filip je rješio iz par pokušaja svoj prvi FB 6b, a malo mu je falilo za 7a. Frenky je od ostalog rješio još Tricky 7b i neku bezimenu ploču, nepoznate ocjene - oko 7a+/7b.
Dan 5. - OPET KISA... i... ma kupi prnje!
Gas za Cresciano - možda tamo bude bolje!?
Šestog dana krenula ekipa na granitne bouldere Cresciana. Frenky rješava jedan 6b, jedan 6c i Scia sura 7a (sve flash),  Luka (6b, 6c), Ivo (6b). File napada 6b, kad odjednom - pogodi što? KIŠA!... tako je došao kraj našoj zabavnoj pustolovini koju se nadamo ponoviti dogodine, do tada SAMO GAS I TRENING DO IZNEMOGLOSTI!!!
Slike možete pogledati ovdje!
 
Frenki na Svjetskom prvenstvu!
09.08.2007.

Kako prenosi portal Adventure Sport, naš Gianfranco Dušić - Frenki izabran je za najmlađeg člana reprezentacije koja će od 17. - 23.09.2007. predstavljati Hrvatsku na IFSC Climbing World Championship u Avilesu u Španjolskoj. Osim njega, u reprezentaciji su još i splićani Sandra Bakulić, Tamara Zulim, Ivan Lisica, Luka Kivela i Boris Zokić. Bravo, Frenki!
 
Noćno penjanje
31.07.2007.

Inspirirana velikim vrućinama, pazinska ekipa je došla na ideju o noćnom penjanju na matičnom penjalištu – Zarečkom krovu. Nabavio se agregat, kablovi i reflektori, a kad se sve spojilo, Zarečki je izgledao jednostavno magično. Da bi sve bilo još zanimljivije, pazinjanima se pridružila i ekipa riječana – Demir i Jass + jedan varaždinac – genijalac Pero koji je ispenjao pazinski klasik Erectus 7b (on sight) te Vasionu 7b+ (on flash). Pero legenda! Demir je također ušao u Vasionu, ali će ipak biti potreban bar još jedan izlet za prilagođavanje stropu. Jass je ispenjala Tu i Sad 6c+. Naši asevi Gogo i Frenki već drugu sezonu napadaju projekt Oćo koji se savladava sve bolje. Nakon penjare je uslijedila neizbježna roštiljada uz poprilično nisku temperaturu i super atmosferu!
Slike možete pogledati ovdje!
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 141 - 160 of 220

Kratke vijesti
Video snimke penjare!
 
Pogledajte slike bouldera u Labinu!
 
Penjački smjerovi na Lidu
 
Penjački smjerovi na Zarečkom krovu
 
Pogledajte slike sa Hallowinda 2006!
 
Main Menu
Početna stranica
Novosti
Članovi
Galerija
O nama
Kontakti
Linkovi
Download
Plus hosting
Login Form

Lost Password?