Početna stranica
Vanka Regule 2006. PDF Print E-mail
04.08.2006.

Ponovno… po osmi put Sony Ericsson Vanka Regule Outdoor adventure sport & film festival, u Sutivanu na Braču! U nastavku pročitajte izvješće - hvala, Nikolina!

Slike sa Vanka Regula 2006. možete pogledati u galeriji!

Moglo bi se reći da je Pazinjanima postala tradicija odlaziti na taj jedinstveni festival koji je fenomen u nas Hrvata, pa čak i endem. I ove smo godine doprinjeli očuvanju tog endema svojim prisustvom na Vanka Regulama. Nažalost, cijelom festivalu nismo mogli svjedočiti jer smo došli tek trećeg dana navečer, ali je i to više nego dovoljno. Dakle, u srijedu ujutro Zagor, Koki, Tony i pas Pave došli su prvo do Buzeta, pa smo zajedno krenuli dalje. Stajanje u Rijeci i shoping, pa u Starigradu Paklenici na biri, pa put Splita. Sve pomalo, nigdje nam se ne žuri, osim na trajekt u Split.

Negdje predvečer stupili smo u Supetar i gubili se kaletama u potrazi za izlaskom na pravu cestu za benzinsku. I kad smo auto namirili, put Sutivana. Dobrodošlica ispod zvonika, veselo, emocionalno i bučno pozdravljanje sa Štekom u pizzeriji i onda party u „Marine“! Party kao i svaki na Vanka Regulama, a opet drugačiji. S cijelom se galerijom likova trebalo ispozdravljati, jer ipak je prošla godina dana, a nekima i više od kad su zadnji put bili u Sutivanu. Odmah prvo večer nevjerojatna scena s Kokijem, spavanjem na rivi i autom, ali i s Pavetom, našim magnetom za komade.

Jutro se dočekalo u uvali na groti, uz dobro vino i društvo, a onda je u rano poslijepodne stiglo pojačanje. Druga tura Pazinjana u sastavu Kes, Klimi, Enna, Gogo i Ivanka. Bilo je tu roštiljanja, kupanja i feštanja, a došla je Marijana, pa nas je bilo kao da smo istarska nacionalna manjina u tom malom mjestu. No prije svega, otišli smo u posjet Aniti u Park prirode, klopali, razgledavali životinje, ali i rane vidali (trstiku neću nikad zaboraviti)!

Netko je to večer uspio i pokoji film pogledati (ili bar oko ubiti) koji je bio prikazan na filmskom dijelu festivala, ali je većina bila više za party i gledanje Sea jump brutal challengea na malom molu, kako bi oni rekli, mostu. Ponovno bez puno sna dočekali smo i petak, sve po starom, uslijedio je red kupanja, red hranjenja, red kave na rivi…za jedan dio nas, drugi je dio bio aktivniji i otišao na Kolač, zanimljivu stijenu smještenu u unutrašnjosti Brača.

Na večer smo čak odgledali nekoliko filmova, a definitivno nam se urezao u sjećanje i izazvao salve smijeha ruski film „Rock balada“ - mješavina, kako je Lacko napomenuo, francuske šansone, Monty Pythona i sportskog penjanja. Nakon njega uslijedio je „Crossing The Line“ o trojici freekova koji penju, lete i…jedu krafne. Dakle, prešli su u 81 dan, 16 513 km, 22 države, ispenjali 8 740 m, odletili 374 sata paraglideom…i pojeli 487 krafni! Zahvaljujemo se penjaču pod imenom Tino na odličnom vinu za vrijeme projekcije, a i društvu. Nakon filmova uslijedio je party na kojem je DJ Baky dao sve od sebe da raspleše i raspameti ekipu. Dao je i vrhe Ćićarije…

Subota nam je stigla u uobičajenom rasporedu nespavanje i kupanja, s time da nam se rano ujutro pridružio i Frenki, za kojeg je odmah pao komentar: Evo ga onaj mali od lani i opet će nas rasturit! Neki su se odlučili za tekući doping prije tekme u penjanju (Goran – neponovljivi – Kliman), a neki su od toga na vrijeme odustali. Usprkos tome, i Gogo, i Frenki, a najviše Klimi, dali su sve od sebe. Oko šest sati trajalo je tekmanje, a na kraju je Frenki došao treći iako je malo falilo da uzme prvo mjesto kao i prošle godine!

Zeka na plaži s lokalnim curama, i opet party, ali zadnji za ovu godinu što se Vanka Regula tiče. Odrađeno je proglašenje najboljih i dodijela nagrada, a onda nam je band svirao Marleya do dugo u noć. Svatko se negdje zadržao, razbježao, zaspao i zapričao, dok su neki čak život ugrozili legendarnom Damiru Pačiću- Pači na šanku (sorry stari, nije bilo namjerno kao ni za pepeo u pivu).

I tako, i nedjeljno se jutro dočekalo…Jedni su otišli, a prva je postava pojačana Klimijem odlučila ostati još jedan dan. Otišli smo put Milne, al' ne u onom smislu kako oni doli to misle, zasjeli se u „Fjaku“ i fjakali cilo popodne. Kad nam je dosadilo vratili smo se u Sutivan, posložili kamp koji je tradicionalno na istom mjestu, još se jednom bućnuli na Likvi i otišli na zadnju šetnju rivom. Nekima je i to bilo malo pa su produžili do jutra, a neki su spavali do jutra u autu, kad se ranom zorom krenulo put Supetra na trajekt. Kako smo za dolje išli Magistralom, za natrag smo se odlučili ići preko Like. Iz Splita preko Klisa u Sinj na kavu, pa preko Vrlike, Knina, Gračaca, u Gospić na drugu kavu, pa preko Perušića u Otočac na gacku pastrvu, i dolje preko Žute Lokve i Vratnika u Senj, ali i u Klenovicu na još jedno kupanje.

Za kraj, moram napomenuti da se sve i svašta izdogađalo na ovogodišnjim Vanka Regulama; bilo je tu bikeova, kajaka, surfa, fimova, slika, fotografija, ronjenja.., sve zahvaljujući onima koji su ih pokrenuli sad već pomalo davne 1999. godine i onima koji ne mogu više a da na ljeto ne odmagle do Brača i prebace se na vanka regule mod. Tu na prvom mjestu mislim na glavnog krivca u pozitvnom smislu, začetnika, čovjeka s vizijom i velikog prijatelja, Iva Ljubetića Šteku, ali i na sve one u i van Vanka Regula bez kojih ovo ne bi postojalo. Ekipo – velika hvala i ove godine!

Vidimo se…

Nikolina Končarević
 
< Prev   Next >

Kratke vijesti
Video snimke penjare!
 
Pogledajte slike bouldera u Labinu!
 
Penjački smjerovi na Lidu
 
Penjački smjerovi na Zarečkom krovu
 
Pogledajte slike sa Hallowinda 2006!
 
Main Menu
Početna stranica
Novosti
Članovi
Galerija
O nama
Kontakti
Linkovi
Download
Plus hosting
Login Form

Lost Password?