Početna stranica
Proglašeni najbolji sportaši grada Pazina za 2009. godinu PDF Print E-mail
Sportas godine 12.02.2010.

Mountain bikerica Andrea Kiršić, penjač Filip Sironić, rukometašice „Luks Pazina“ i boćari „Usluge“ proglašeni su najboljim pazinskim sportašima za 2009. godinu u četiri najznačajnije kategorije, sportašica, sportaša, ekipe i momčadi na tradicionalnoj svečanosti proglašenja u organizaciji Zajednice sportskih udruga održanoj u sinoć u prepunoj dvorani Spomen doma.
Najbolja sportašica Andrea Kiršić, članica Biciklističkog kluba MTB „Istra Pazin“, titulu si je priskrbila iznimnim prošlogodišnjim rezultatima koji su je postavili na trenutno 24. mjesto rang liste Svjetskog biciklističkog saveza, a od kojih svakako valja istaknuti 39. mjesto na prvenstvu Europe u olimpijskom krosu održanom u Nizozemskoj, te 43. mjesto na Svjetskom prvenstvu u maratonu održanom u Grazu. Što se pak Hrvatske tiče tu je daleko ispred konkurencije pa s protekle godine okitila prvim mjestom na nacionalnom prvenstvu u maratonu te olimpijskom krosu koji se vozio u Parizu, a u istoj disciplini pokorila je konkurenciju i u Kupu Hrvatske. Nakon jedne godine posta penjači „Hiperaktiva“ ponovno imaju najboljeg pazinskog sportaša. Prestižnu titulu ponio je Filip Sironić ponajviše na temelju postignutih rezultata na prvenstvu Hrvatske, kad je u juniorskoj kategoriji u disciplini boulder bio prvi, u težinskom ispitu drugi, dok mu je u brzinskom penjanju pripalo treće mjesto. U spomenute tri discipline kao junior dominirao je u Kupu Hrvatske zauzevši prva mjesta. Na istim natjecanjima okušao se i kao stariji junior te je u disciplini boulder bio četvrti, kao i u Kupu, dok je u brzinskom penjanju bio treći, a u težinskom šesti.

Dugogodišnja tradicija pazinskog ženskog rukometa okreće novu stranicu. Tako se nakon solidnog četvrtog mjesta u sezoni 2008/09 Treće lige – zapad, u redovima rukometašica „Luks Pazina“ puno konkretnije pristupilo poslu te je napravljen kvalitetan iskorak u kvaliteti igre koja je uz nekoliko pojačanja rezultirala finalem Kupa Istre i prezimljavanjem na drugom mjestu ljestvice ss jasnim ciljem – viši rang. Petnaest godina Pazin je čekao i dočekao boćarskog prvoligaša. Odlično odrađena lanjska sezona u Drugoj HBL – sjever kad su osvojili drugo mjesto Boćarskom klubu „Usluga“ omogućila je igranje u Prvoj ligi. Pored najvećeg uspjeha protekle godine boćari „Usluge“ istaknuli su se i na prvenstvu Istre osvojivši prvo mjesto u parovima te u bližanju i izbijanju u krug. Uz boćanje vezana je još jedna nagrada, ona za životno djelo koja je pripala Aleksandru Anzuru, trenutno dopredsjedniku FIB-a, koji je svojim radom i zalaganjem jedan od najzaslužnijih što je Pazin postao poznato središte na boćarskoj karti svijeta. Od ostalih sportskih djelatnika posebnu nagradu dobio je Marčelo Šišović, tajnik RK „Luks Pazin“, a nagrađeni su i Nogoteniski klub „Ruhci“, Sportska društva „Mladost“ (OŠ Vladimira Nazora) i „Srednjoškolac“ (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile). Na proglašenju je predstavljena i nagrađena prava plejada mladih sportaša Pazina: Ana Lepinjica (rukomet), Petar Kozlović (biciklizam), Anika Milohanić (odbojka), Damir Hekić (košarka), Martin Matijašić i Elena Tanković (penjanje), Luka Marcan (boćanje), Luka Lanča (ribič), Antonio Ivančić (nogomet – Trviž), Tino Pamić (mali nogomet), Nino Jakus (nogomet – Pazinka Qubik), Lea Miletić (košarka), Danijel Pamić i Magdalena Anđelini (karate), David Ferenčić i Iva Božac (mountain bike).

Mladen Pilat / Glas Istre

www.ipazin.net
 
< Prev   Next >

Kratke vijesti
Video snimke penjare!
 
Pogledajte slike bouldera u Labinu!
 
Penjački smjerovi na Lidu
 
Penjački smjerovi na Zarečkom krovu
 
Pogledajte slike sa Hallowinda 2006!
 
Main Menu
Početna stranica
Novosti
Članovi
Galerija
O nama
Kontakti
Linkovi
Download
Plus hosting
Login Form

Lost Password?