Ponedjeljak, 18 Veljača 2019
Početna stranica
Gojtanić, Sironić i Tanković na najvišem postolju PDF Print E-mail
Pufa 19.09.2009.

Iako u sportskom penjanju ne postoji prednost domaćeg terena, može se reći da je penjačka dvorana u Pazinu bila sretna za članove Hiperaktiva Filipa Sironića, Petra Gojtanića i Elenu Tanković koji su osvojili prva mjesta.
Tako je Sironić elegantno i uvjerljivo dokazao primat među juniorima, a kod starijih juniora kod kojih je njegov kolega Gojtanić trijumfirao, osvojio je treće mjesto. Tanković je osvojila prvo mjesto u konkurenciji od samo dvije penjačice kod starijih juniorki, a među juniorkama bila je treća.

Kod najmlađih - cicibana prvi je bio mali Zagrepčanin Tomin Čujić iz Pulfera, drugi njegov sugrađanin Fran Zekan iz penjačke sekcije Planinarskog društva "Velebit", a treći Puljanin Kaja Cerovac iz Onsighta. Niko Duraković bio je šesti, Pazinac Jan Kranjčić sedmi, a onsightovac Tin Gracin osmi. Kod njihovih vršnjakinja žilava Paula Šaravanja iz splitskog Marulianusa prestigla je Puljanke Doru Janković i Lauru Hresta. Marta Jedrejčić iz Hiperaktiva bila je šesta. Lara Juriša iz Velebita bila je najbolja kod kadetkinja, a pulske predstavnice Ivona Kolaš i Nera Janković osvojile su šesto i sedmo mjesto. Kod mladića njihove dobi pulferaš Borna Čujić bio je najbolji, a Davide Primc iz Onsighta četvrti. Među starijim kadetkinjama Daria Dukić iz Velebita je bila najspretnija, a istarske snage Lucia Sironić (Hiperaktiv) i Petra Kolaš (Onsight) zauzele su četvrto odnosno šesto mjesto. Čujić je bio najbolji i kod starijih kadeta, a Puljanin Sebastijan Banko četvrti. Riječanka Iva Vrdoljak iz Rirock climbinga bila je najbolja među juniorkama, Tanković je zauzela treće, a Lucija Sironić šesto mjesto. Kod juniora su dominirali pazinski penjači - prvo je mjesto pripalo Sironiću, a drugo Martinu Matijašiću. Kod starijih juniora Gojtanić je bio prvi, Sironić treći, a Matijašić šesti.

U konkurenciji od 57 penjača koji su nastupili iz osam klubova najbrojniji su bili Puljani iz Onsighta - njih je nastupilo 13, a najviše su medalja osvojili penjači iz zagrebačkog Pulfera. Smjerove su postavili Pazinci Gianfranco Dušić i Goran Matika. Enna Peroš je bila glavni sudac natjecanja, a pripomogli su joj pomoćnici Dalibor Mavrić, Gordan Krajcar, Andria Gojtanić, Jasna Božić, Dean Benić i Roberto Dušić.

(A. FINDERLE)

www.glasistre.hr

 
< Prev   Next >

Kratke vijesti
Video snimke penjare!
 
Pogledajte slike bouldera u Labinu!
 
Penjački smjerovi na Lidu
 
Penjački smjerovi na Zarečkom krovu
 
Pogledajte slike sa Hallowinda 2006!
 
Main Menu
Početna stranica
Novosti
Članovi
Galerija
O nama
Kontakti
Linkovi
Download
Plus hosting
Login Form

Lost Password?