Ponedjeljak, 18 Veljača 2019
Početna stranica arrow Novosti arrow Posljednje novosti arrow CEUSE
CEUSE PDF Print E-mail
Ceuse Pročitajte kako su se Enna i Gogo proveli u Ceusu u Francuskoj...

Prije polaska još u Pazinu psihički smo se pripremali za duuuugo klipsanje do stijene iz iskustva Lije i Sandre. Započevši uspon predviđali smo si barem 2 sata do stijene, ali ne opće oduševljenje trebalo nam je samo 1 sat i 10 min s tin da smo fulali put :). Naime, vidjevši stijenu nabrijali smo se te skrenuli s puta drito za gore po sve četiri :). Mi na vrhu, a nikamo penjača, a bogami ni hlada. Lagano smo krenuli u razgledavanje te se naposljetku zaustavili u sektoru Demi Lune gdje smo i ponešto popenjali. Gogo je sajta A Patrick 6a, Bonny and Clyde 6c, Gelati Dolomiti 7a i Lapinerie 7b, a Enna je riješila A Patrick 6a onsight.
Kako su se počeli skupljat penjači, tako su se počeli skupljat i oblaci. Mali zagrmi, pa malo zasjeva, tu i tamo koja šajeta i počela je padat kiša. Pošto smo već bili umorni i praznih želuca krenuli smo prema kampu, a poznate face pustili da glancaju projekte. U kamp smo došli dovoljno mokri i jedva smo dočekali klopu i lagano izležavanje u šatoru za koji smo molili da ne propušta :). I prošao je prvi penjački dan u Ceusu.
Drugi dan i već smo u šemi. Šli smo na penjaru kad je došao hlad i nismo fulali put :). Nakon odličnog ručka na visinama krenuli smo u nova osvajanja. Počevši od sektora di je bi hlad selili smo se dalje prema drugima kako je Sunce zalazilo. Gogo je opet ima seriju sajteva: Harley Davidson 6b+, El Dau 6c+, Bibendum 7b+ i Saint Georges Picos 7a. Enna rješava Petit Monstre 6a Onsight, ali u trenu nastala gužvetina na laganicama...
Nakon rest day-a i obilaska okolnih mjesta zaputili smo se opet, di drugdje nego na penjaru. Ovaj put malo iscrpljeni došli u podnožje stijene ali ipak se opet sajta :). Gogo Esperanza 7a+ Onsight, uletava u 7c+ ali umor napravio svoje. Enna Couille de Loup 6a+ Onsight.
Zadnji penjački dan Gogo rješava Super Mario 6b onsight i Galaxy 7b+ onsight.
Za kraj možemo zaključiti da je penjalište top topova i preporučamo ga svima ne samo zbog blizine već zbog kvalitete stijene i posebnog užitka. Ča se tiče razdoblja za penjaru 6 i 7 mjesec su vjerojatno puno bolji zbog vrućina u 8 na koje smo mi naletili :). Za kraj malo fotka...
 
Ceuse


 
Ekipa, Ceuse


 
Gogo, Ceuse


 
Brdo preko puta


 
Planinar


 
< Prev   Next >

Kratke vijesti
Video snimke penjare!
 
Pogledajte slike bouldera u Labinu!
 
Penjački smjerovi na Lidu
 
Penjački smjerovi na Zarečkom krovu
 
Pogledajte slike sa Hallowinda 2006!
 
Main Menu
Početna stranica
Novosti
Članovi
Galerija
O nama
Kontakti
Linkovi
Download
Plus hosting
Login Form

Lost Password?