Ponedjeljak, 18 Veljača 2019
Početna stranica
SPORTSKO PENJAČKO PRVESTVO HRVATSKE U PAZINU OKUPILO NAJBOLJE POJEDINCE IZ CIJELE DRŽAVE PDF Print E-mail
Image 16. - 17.08.2008.

Dušić seniorski državni prvak, Onsight najbolji ekipno

     U svojim kategorijama prvaci su istarski penjači Petar Gojtanić, Filip Sironić, Isabell Radešić, Karla Vlatković, a Kaja Cerovac je najbolji hrvatski predstavnik.

PAZIN

      Domaća je penjačka dvorana Sportsko penjačkog kluba „Hiperaktiv“ iz Pazina proteklog vikenda bilo sretno mjesto za organizatore prvenstva Hrvatske u slobodnom penjanju. Po prvi puta je državni seniorski prvak Gianfrano Dušić iz Pazina, čime je završena višegodišnja dominacija splitskih penjača. Dušić je ispenjavši posljednji smjer u finalnoj tekmi bio bolji od drugoplasiranog Luke Kivele iz Planinarskog društva „Mosor“ iz Splita i njegovog sugrađanina Ivana Lisice iz SPK –a Marulianus. Pulski klub Onsight, zahvaljujući izvrsnim rezultatima u mlađim kategorijama okitio se naslovom državnog ekipnog prvaka. Na najviše su postolje stali Pazinci Filip Sironić kod juniora te Petar Gojtanić kod starijih juniora. Iz Onsighta, Isabell Radešić je bila najbolja kod kadetkinja, a Karla Vlatković kod starijih kadetkinja. Također, Kaja Cerovac bio je najbolji hrvatski predstavnik kod cicibana.

      Dušiću je za pobjedu trebalo ispenjati pet od šest postavljenih smjerova gradiranih o težini. Po jedan manje su ispenjali Kivela i Lisica, a četvrtoplasirani Goran Matika je ispenjao dva smjera, kao i peti Šime Malenica iz Marulianusa. U finale se je probio i Filip Šobot, član „SPK Onsighta“. Među 16 natjecatelja po prvi je put nastupio Pazinac Nikola Mijandrušić uz već iskusne kolege. Petra i Silvija Gojtanića te Goradana Krajcara. Tri ispenjana smjera bila su dovoljna Splićanki Sandri Bakulić, da postane prvakinja. Druga je u ovoj konkurenciji bila Tamara Zulum ,a treća Maja Božić, obje iz Mosora.

      Gojtanić i Sironić su pred nastup na svjetskom prvenstvu u Australiji za deset dana zajednički potvrdili dobru formu. Gojtanić je uspio osvojiti četiri smjera i bolje se plasirati ispred reprezentativnog kolege Luke Trumbića iz Splita. Sironić je za dva smjera bio bolji od kolege Martina Matijašića. U nešto mlađoj kategoriji, starijim kadetima, slavio je Toni Veljković iz splitskog CAF –a, a Alessandro Banko je bio drugi. Vlatković je za pobjedu kod njihovih vršnjakinja ispenjala dva smjera, Petra Kolaš je bila četvrta, a Pazinka Elena Tanković peta.

     Najspretniji među kadetima bio je 11-godišnji Borna Čujić iz zagrebačkog „Pulfera“, a drugo i treće mjesto pripalo je Puljanima Sebastijanu Banku i Dominiku Družeti. Prva tri mjesta kod kadetkinja pripala su Istrankama - prva je Radešić iz Onsighta, druga njena Kolegica Ivona Kolaš, a treća „hiperaktivna“ Lucija Sironić.

     Prava se je drama odvijala u natjecanju kod najmlađih kategorija. Kod cicibanki se je zbog istih rezultata moralo održati superfinale za 2 i 3 mjesto u kojem su nastupile Gita Šaravanja i Puljanke Nera Janković, Družeta Nika te Hrestak Laura. U dodatnom pripetavanju sestrama Šaravanja su pripala prva dva mjesta, a Janković je nakon duže vremena osvojila treće mjesto. Dobro su ispenjale i Puljanke Nika Družeta i Laura Hrestak a po prvi su put nastupile „hiperaktivke“ Lana Jedrejčić i Sunčica Prević. Kod dečkića, Makedonac Viktor Krpovski bio je bolji od Kaje Cerovca iz Onsighta. Na natjecanju su nastupila čak četiri sedmogodišnjaka – Tin Gracin i Kama Youens iz Onsighta, Jan Finderle iz Hiperaktiva te Gita Šaravanja iz splitskog Marulianusa.

     U vrlo dobroj organizaciji turnira pripomogli su brojni lokalni sponzori te Grad Pazin i Istarska županija.

     A. FINDERLE

www.glasistre.hr
 
< Prev   Next >

Kratke vijesti
Video snimke penjare!
 
Pogledajte slike bouldera u Labinu!
 
Penjački smjerovi na Lidu
 
Penjački smjerovi na Zarečkom krovu
 
Pogledajte slike sa Hallowinda 2006!
 
Main Menu
Početna stranica
Novosti
Članovi
Galerija
O nama
Kontakti
Linkovi
Download
Plus hosting
Login Form





Lost Password?