Početna stranica
U Boćarskom domu sinoć proglašeni najbolji sportaši Pazina za 2007. godinu PDF Print E-mail
08.02.2008.

PAZIN - U organizaciji Zajednice sportskih udruga Pazina u lijepom ambijentu Boćarskog doma sinoć je održano proglašenje najboljih sportaša Pazina za 2007. godinu.
Nina Ladavac (Rukometni klub Pazin), Gianfranko Dušić (Penjački klub Hiperaktiv), odbojkašice »Istracommercea« te nogometaši »Pazinke Qubik« proglašeni su najboljima u četiri najznačajnije kategorije: sportašica, sportaša, ekipe i momčadi.
Ozbiljan rad, trud, zalaganje, velika volja za uspjehom, čine glavne odlike Nine Ladavac koja je zapaženo prolazila kroz sve uzraste rukometnog kluba te izrasla u pravog vođu, kapetanicu, glavnu nositeljicu igre RK »Pazin« s kojim već niz godina prolazi kroz razna natjecanja, a u protekloj godini u Trećoj rukometnoj ligi – zapad osvojila je sa svojim klubom visoko treće mjesto i bila je drugi strijelac lige. Gianfranko Dušić prošlogodišnji je prvak Hrvatske lige u kategoriji stariji juniora, treći u seniorskoj ligi te prvak Istarske lige. Svi ovi uspjesi rezultirali su pozivom u reprezentaciju Hrvatske te se natjecao na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Avielesu (Španjolska) gdje je ostvario odličan rezultat.
Naslov najbolje ekipe ponovo su ponijele odbojkašice »Istracommercea« koje su neprikosnovene u svojim nastupima pogotovo na međunarodnim turnirima. Protekle su godine osvojile turnire u Češkoj i Sloveniji te u Zadru. U domaćem se prvenstvu natječu u Drugoj ligi – zapad , gdje su uvijek pri samom vrhu, a trenutno nakon jesenskog dijela zauzimaju četvrto mjesto.
»Pazinka Qubik« najuspješnija je momčad u protekloj godini. Zapažen je ostao njihov uspjeh u sezoni 2006/07 kad su postali prvaci Druge županijske nogometne lige sa samo jednim porazom u 26 utakmica, a trenutno se natječu u Prvoj županijskoj ligi gdje zauzimaju drugo mjesto i najozbiljniji su kandidat za ulazak u Četvrtu HNL - zapad.
Pored pehara i darova, najbolji u Pazinu dobivaju i novčane nagrada, pa su sportašica i sportaš nagrađeni s po tisuću kuna, a ekipe su dobile policu osiguranja od nezgode na putovanjima sa premijom od dvije tisuće kuna.
Proglašeni su i najperspektivniji sportaši do 18 godina: Marin Anđelini (biciklizam), Anja Brajković (odbojka), Dino Fonović (košarka), Petar Gojtanić (sportsko penjanje), Marija Gržić (boćanje), Emanuel Jakus (sportski ribolov), Goran Levak (NK Trviž), Tedi Maretić (mali nogomet), Andrea Matković (nogomet), Goran Milohanić (tenis), Juraj Prpić (karate), Sabina Šišović (rukomet), Robi Šujević (mountain bike) i Andrija Zidarić (boćanje).
Posebne nagrade i priznanja te novčane nagrade od tisuću kuna dobili su atletičarka Ana Lepinjica (AK Istra), tenisač Đino Lovrinić (TK Pazin), Ivica Gržinić (BK Puris Kamen) za dugogodišnji rad i afirmaciju biciklizma te Valter Sirotić trener mlađih uzrasta KK »Puris«. Za 35 godina uspješnog djelovanja plaketu je dobilo SRD »Pazinčica«, dok je ŠSD »Srednjoškolac« nagrađen za uspješne rezultate na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima.
Odlično organiziranom svečanošću, na kojoj je sve bilo »začinjeno« scenskim nastupima raznih izvođača te projekcijama video zapisa o svakom nagrađenom na video zidu te zakuskom i zabavom, Zajednica sportova Grada Pazina na najbolji se način odužila najboljima, ali i onima koji to nisu uspjeli biti ovoga puta.
M. PILAT
www.glasistre.hr
 
< Prev   Next >

Kratke vijesti
Video snimke penjare!
 
Pogledajte slike bouldera u Labinu!
 
Penjački smjerovi na Lidu
 
Penjački smjerovi na Zarečkom krovu
 
Pogledajte slike sa Hallowinda 2006!
 
Main Menu
Početna stranica
Novosti
Članovi
Galerija
O nama
Kontakti
Linkovi
Download
Plus hosting
Login Form

Lost Password?